Слов'янську на Донеччині загрожують епідемією трупи терористів, – військовий експерт

17:33 19 травня 2014 р.

Фото до новини


Фото: visnyk.lutsk.ua

Про це заявив у понеділок керівник Центру військово-політичних досліджень і координатор спільноти «Інформаційний Спротив» Дмитро Тимчук.

Агенція «Укрінформ» розповідає сьогодні, 19 травня, в повідомленні «Трупи терористів загрожують Слов'янську епідемією»:

«Проблема з вбитими бойовиками не місцевого походження у Слов'янську може набути епідеміологічного характеру. Про це у понеділок на брифінгу в Києві заявив координатор групи «Інформаційний опір» («ІС») Дмитро Тимчук, передає кореспондент Укрінформу.

«Куди їх (трупи вбитих бойовиків у Слов'янську. – Ред.) дівати, вони не знають, зараз відбувається підвищення температури, і ця проблема матиме вже епідеміологічний характер. Тобто, якось треба це питання вирішувати, але як вони вирішуватимуть, ми поки що не знаємо», – сказав Тимчук.

За його словами Тимчука, терористи намагалися у вихідні вивезти трупи вбитих до Росії, проте це не вдалося. «Ми повідомляли у вихідні про те, що готується масове вивезення трупів загиблих терористів, зокрема, зі Слов'янська. За нашими даними, ця колона не пройшла, але, проте, була сформована», – зазначив військовий експерт.

Координатор «ІС» розповів, що вивозити трупи найманців до Росії намагалися тими самими шістьма КамАЗами, які раніше прорвалися через кордон у Луганську область. «За нашими даними, ця техніка повинна була вивозити «двохсотих» (загиблих терористів) вже з території України. Вивезти їх не вдалося. І зараз у них велика проблема, оскільки морги Слов'янська справді переповнені», – додав Тимчук.

Окрім того, як зазначає координатор «ІС», «керівництво слов'янських терористів, зокрема «народний мер» Пономарьов «виступає на попередження»: «Розповідає про те, що це трупи українських силовиків, але це, м'яко кажучи, маячня».

За словами Тимчука, промова Пономарьова про 650 нібито загиблих українських силовиках якраз стосується саме втрат терористів. Разом з тим, координатор «ІС» не відповів на питання кореспондента Укрінформу про загальну кількість вбитих терористів.

«За даними втрат терористів у нас є приблизні дані, але ми їх не озвучуємо. З однієї простої причини: ми не озвучуємо ті цифри, які нам не підтверджують наші спецслужби. У нас у цьому плані велика розбіжність. Тому ми відійшли від назви цифр. Ми не вступаємо у полеміку з держструктурами», – сказав він.

Нагадаємо, що російський журналіст Аркадій Бабченко, який перебуває в зоні АТО, раніше повідомляв, що втрати бойовиків під Слов'янськом лише 17-18 травня становили близько ста чоловік».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів