Севастопольський військово-морський ліцей відмовився присягати Росії і підняти її прапор (відео)

21:03 23 березня 2014 р.

Фото до новини


Фото: mil.gov.ua

Жоден із його кадетів не погодився навчатися у ньому під триколором.


Відео: ТСН.ua

Джерело інтернет-видання «LB.ua» в Севастопольському військово-морському ліцеї повідомило йому, що у ньому відбулися збори, на яких віце-адмірал Чорноморського флоту Російської Федерації Алєксандр Федотєнка агітував присягати РФ. Однак увесь присутній на тих зборах склад цього навчального закладу відмовився підтвердив свою присягу Україні й відмовився піднімати над ним російський прапор РФ. 

Після цього їм оголосили, що після закінчення навчального року весь особовий склад буде звільнений з ліцею, а охочі зможуть продовжити навчання в кадетському президентському корпусі РФ.

Натомість «ТСН.ua» інформувало в повідомленні «Окупанти погрожують напасти на кадетів у Криму, які не погодилися зрадити Україні»:

«Студенти військово-морського ліцею у Севастополі відмовилися опускати український прапор. У відповідь на це російські окупанти дали їм час до понеділка.

За два дні загарбники погрожують зняти український прапор, а заклад перепрофілювати у російський президентський кадетський корпус. Кадетів окупанти, напевне, завезуть, бо жоден з українців не погодився навчатися під триколором.

Двадцять два учні з 99-ти вже влаштувалися в інші ліцеї. Але більшість – кримчани. У ліцеї відбулися збори. Російські окупанти агітували студентів бути з ними. Але вони не прийняли пропозиції».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів