«Самопоміч» – міф для киян, – політолог

13:07 27 жовтня 2014 р.

Фото до новини

Мене не дивує успіх «Самопомочі». Українська інтелігенція довго шукала національно орієнтовану і при цьому інтелігентну політичну силу і знайшла її в «Самопомочі» та в особі мера Садового. І те, що вони наберуть добрий результат, мені особисто, було зрозуміло ще після виборів до Київської міськради.


Відео: Львівський прес-клуб

Про це на засіданні Львівського прес-клубу на тему «Підсумки виборів на Львівщині до Верховної Ради України», яка відбулася в рамках громадського мовлення Львівського прес-клубу (Прес-клуб-ГІТ), зауважив політолог із Санкт-Петербурга Павєл Мєзєрін. 

Також зрозуміло, що багато вихідців зі Львівщини живуть і працюють у Києві, то ж вони і голосували за своїх. Цим він пояснює те, що «Самопоміч» набрала більше голосів саме в Києві, а не у Львові.
- За великим рахунком, голоси за «Самопоміч» - це голоси за мера Садового. Мало хто знає людей, які йдуть за списком, - каже політолог.

Однак, він не вірить в серйозні політичні перспективи цієї партії.

Його підтримує український політолог Анатолій Романюк.

- Це є міф, який сприйняли кияни. До того ж цей міф був добре поданий через телевізійні канали і величезну кількість зовнішніх носіїв, - каже він.

На думку політолога, перспектива партії залежить від входження її в уряд.

- Лідер партії залишається мером. А якщо політична партія проходить в парламент, то відбувається перегрупування сил і на перше місце виходить парламентська франція. Лідер, який не керує парламентською фракцією, або керує дистанційно, не зможе повністю впливати на ситуацію. Тому виникне потреба в формуванні нового лідера, - сказав Анатолій Романюк.

Крім того, за його словами, кампанія була досить дорога і той, хто вклав кошти, буде вимагати компенсації.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів