Росія готує зрив мобілізації в Україні підставними «солдатськими матерями» й панікою в соцмережах (відео)

12:05 26 січня 2015 р.

Фото до новини


Фото: rbc.ua

Речник Міністерства оборони Вікторія Кушнір повідомила в понеділок: «Планується проведення постановочних акцій та пікетування військкоматів із залучення зацікавлених ЗМІ».


Відео: «Еспресо.TV»

Телеканал «Еспресо.TV» передає сьогодні, 26 січня, в повідомленні «Міноборони: Проросійські сили готують зрив мобілізації»:

«Міноборони має у розпорядженні інформацію про підготовку зриву проросійськими силами чергового етапу мобілізації. Про сьогодні на брифінгу повідомила речник Міністерства оборони України Вікторія Кушнір.

«У Міноборони є достовірна інформація щодо підготовки проросійськими силами провокацій з метою зриву мобілізації. Планується проведення постановочних акцій та пікетування військкоматів із залучення зацікавлених ЗМІ», – розповіла речник.

«Тому ми просимо засоби масової інформації буди максимально об’єктивними в подачі інформації щодо мобілізації», – закликала Кушнір.

Своєю чергою, громадські активісти в Одесі вже помітили перші ознаки активізації пнтимобілізаційної інформаційної кампанії у своєму місті. Зокрема, як написав на своїй сторінці в інтернет-мережі «Facebook» громадський активіст із Одеси Марк Гордієнко, в людних місцях почали з'являтися молоді люди, які голосно обговорюють між собою мобілізацію та «продажність влади» з метою, щоб їхню розмову почуло якомога більше людей. Активіст припускає, що в Одесі готують нову хвилю сепаратистських бунтів». 

Про це повідомляється в понеділок на сайті телеканалу «Еспресо.TV». Натомість  кореспондент «Телевізійної служби новин» каналу «1+1» Станіслав Ясинський розповів у відеосюжеті «Спецслужби РФ хочуть зірвати мобілізацію панікою у соцмережах та підставними «солдатськими матерями»:

«Четверта хвиля мобілізації стартувала минулого тижня в Україні. Підготовку на полігонах мають пройти 50 тисяч солдатів і офіцерів. Усе це – настільки явна загроза для агресивної Росії, що в бій проти мобілізації кинули головне розвідувальне управління при Генштабі РФ.

Сьогодні українців все активніше закликають опустити руки і відкосити від армії. У соцмережах ширяться десятки антивоєнних роліків, а тих, хто їх розповсюджує – сотні. 

Творці ботів не надто переймаються найпростішими правилами української мови. У більшості на сторінках антивоєнна риторика співіснує з паплюженням Майдану, «хунти» та українських генералів і з «офіційними» новинами терористичних республік.

Це називається інформаційно-психологічною операцією, скорочено – ІПСО. Джерела твердять, що над зривом мобілізації в Україні працюють дві групи ІПСО головного розвідувального управління при Генштабі Росії.

Спеціалісти твердять, що операція зі зриву мобілізації буде поділятися на декілька етапів. Зараз – перший, активних користувачів інтернету переконують, що існує логічний зв'язок між поганим командуванням, діями олігархів та проблемами на фронті. Читач повинен дійти висновку, що не хоче захищати таку Батьківщину, і перейти до активної протидії мобілізації.

Наступним етапом кампанії зі зриву мобілізації можуть стати організовані виступи так званих солдатських матерів і тиражовані п'ятою колоною проросійських ЗМІ повідомлення про похорон бійців та знущання над ними в полоні. Своєю чергою, спецслужби заявляють, що вже за кілька днів покажуть, як будуть знешкоджувати поширювачів паніки, брехні та антиукраїнської риторики. А тих, хто вагається чи планує відкосити, просять назавжди запам'ятати демотиватор: «Ті, хто в 20-х думали, що вдасться відсидітися вдома, в 33-у були змушені їсти один одного».

Про це повідомляється в понеділок на сайті «Телевізійної служби новин» каналу «1+1».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів