Міністр оборони Росії запевнив цієї ночі американського у відведенні військ від кордонів з Україною (відео)

09:10 29 квітня 2014 р.

Фото до новини


Фото: function.mil.ru

Сєргєй Шойгу заявив про це цієї ночі в телефонній розмові з Чаком Хейгелем.


Відео: «Телеканал новин «24»

Російський міністр оборони Сєргєй Шойгу запевнив цієї ночі в телефонній розмові з міністром оборони США Чаком Хейгелем: «Як тільки українська влада заявила про відсутність намірів використовувати регулярні військові частини проти беззбройного населення, російські підрозділи були повернуті в місця їх постійної дислокації». Про це повідомляє управління прес-служби і інформації Міноборони Росії.

Шойгу також стверджував, що «перспектива жорстких силових дій проти мирного населення України змусила російську сторону оголосити про початок масштабних військових навчань на національній території в регіонах, прилеглих до кордонів з Україною». Глава російського військового відомства додав, що перед початком російських навчань, на південному сході України під приводом «боротьби з тероризмом» київська влада зосередила близько 80 танків, понад 130 бойових машин піхоти і бронетранспортерів, не менше 60 артилерійських знарядь і мінометів, залучалися й бойова авіація тавертольоти. За словами Шойгу, сумарна чисельність українського угруповання військ досягла 15 тис. чоловік.

Сайт Міноборони РФ повідомляє також, що, «коментуючи слова Ч.Хейгела про нібито «масоване нарощування «озброєних сил Росії на кордоні з Україною, що триває, і «дестабілізуючі навчання», російський міністр закликав співрозмовника сприяти максимальному зниженню «градуса риторики». У розмові з Хейгелом Шойгу також заперечував присутність на українській території російських диверсійно-розвідувальних груп, бойовики яких не приховують, що вони – з Росії.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів