Російський диверсант звинуватив усіх чоловіків Донбасу в зраді й закликав в «ополчення» жінок (відео)

21:35 17 травня 2014 р.

Фото до новини


Фото: uapress.info

Про це йдеться у відеозверненні самопроголошеного «верховного головнокомандувача сил Донецької народної республіки» Гіркіна-«Стрєлкова».


Відео: TheSplus

Інтернет-видання «Преса України» інформує сьогодні, 17 травня, в повідомленні «Глава терористів Стрелков поскаржився на зрадників донбасівців (відео)»:

«Глава терористичного руху на Сході України звинуватив жителів Донбасу в зрадництві та розповідає, що росіяни прийшли допомогти їм, а вони сидять в своїх оселях. Московський ГРУшник заявив, що вони знайшли зброю, яку просили мирні жителі, яку вони викрали або забрали в українських військових чи придбали за великі гроші в бандитів.

Про це повідомляє своїм читачам «Преса України» з посиланням на заяву Стрелкова. Як заявив Стрелков, він не розуміє де знаходяться ті 27 тисяч молодих донбасівців яких йому обіцяли.

Вони мали стати на їхню сторону і віддати своє життя за ДНР. Він звинувачує українських шахтарів в зрадництві і дезертирстві з лав ополченців. 

Стрелков закликав кожного жителя Донбасу прийти до них, і взяти зброю а не сидіти дома». 

Натомість «Українська правда» цитує Гіркіна-«Стрєлкова» в повідомленні «Диверсант «Стрілок» покликав на передову жінок. Чоловіки не йдуть»:

«Російський диверсант Ігор Гіркін, відомий під псевдонімом «Стрєлков», який оголосив себе «Верховним Головнокомандувачем», закликав жінок Донбасу записуватися до бойових загонів. Про це Стрєлков заявив у своєму відеозверненні, розміщеному на «YouTube».

«Якщо чоловіки не здатні, доведеться закликати жінок. Я віддав наказ приймати їх в ополчення. Дуже шкода, що серед жінок немає офіцерів, але яка різниця, якщо чоловіки офіцери до нас не їдуть зовсім», – сказав він.

Російський диверсант поскаржився, що битися в гарячих точках – Слов'янську, Краматорську, Червоному Лимані, Костянтинівці, Горлівці жителі Донбасу не хочуть. «Ніяк не очікував, що в усій області не знайдеться і тисячі чоловіків, готових ризикувати життям не в себе в місті, а на передовій, де кожен день стріляють», – сказав він.

«Стрілок» також розповів, що зараз у нього на озброєнні – переважно чоловіки за 40, а багато з тих, які прибували з регіонів Донбасу, просто «вимагали зброю, щоб захиститися від криміналу і бандитів у себе вдома». «Можливо, залишилися лічені дні, поки бойові дії, які тривають без особливої запеклості, розгорнуться до битви з десятками і сотнями убитих і поранених», - зазначив він.

Стрєлков вважає, що сотні тисяч донеччан просто спостерігають за подіями по телевізору, «чекаючи, коли з єдинокровної Росії висунеться армія, здатна все зробити за них». Він закликав усіх здатних носити зброю і застосовувати її «проти ворогів народу» взяти участь у бойових діях проти української армії.

Як відомо, українська влада проводити АТО на Сході країни, де проросійські терористи захоплюють адмінбудівлі, розстрілюють мирних громадян на блокпостах і беруть в заручники людей».

Своєю чергою, УНІАН цитує Гіркіна-«Стрєлкова» в повідомленні «Стрєлков звернувся до жителів «ДНР»: розповів про добровольців із РФ та зброю»:

«Не дивлячись на старання «групи добровольців з Росії та України», у Донецькій області майже ніхто не хоче битися за самопроголошену «ДНР». Розчарований небажанням мешканців Донбасу воювати за республіку «ДНР» співробітник ГРУ РФ Стрєлков  зачитав звернення до жителів Донецької області.

«Вже більше місяця як ми, маленька група добровольців з Росії та України, прислухавшись до закликів про допомогу,..., прибули сюди і у збройній боротьбі протистоїмо всієї української армії...», – говорить Стрєлков . 

У своїй заяві від зазначає, що за минулий місяць багато раз чув «відчайдушний заклик» з проханням дати зброю.

«Послухавшись цього заклику, ми добули зброю. Захопили на складах, відібрали в українських військових і міліції, купили у підпільних торговців за немислимі гроші. І ось тепер зброя у нас є. Вона не в глибокому тилу – не в Донецьку, Луганську чи Макіївці, не в Шахтарську або Антрациті. Вона на передовому рубежі оборони – в обложеному місті Слов'янську, Краматорську, Костянтинівці», – говорить він.

Стрєлков відзначає, що настав момент, коли кожен донеччанин може приїхати і отримати в свої руки зброю. При цьому, добровольців майже не спостерігається.

«У Слов'янську – 120 тисяч населення, вдвічі більше в Краматорську. Всього в Донецькій області проживає 4,5 мільйона чоловік... Але зізнаюся чесно, ніяк не очікував, що на всю область не знайдеться й тисячі чоловіків, здатних ризикувати життям... на передовій лінії, де реально кожен день стріляють», – говорить Стрєлков.

«Мені, ще перебуваючи в Криму, доводилося чути розповіді про те, що коли шахтарі встануть, вони всіх порвуть голими руками...», – додає ватажок терористів».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів