Російсько-терористичні війська готуються наступати після 10 березня, – «Азов»

11:40 10 березня 2015 р.

Ситуація в зоні бойових дій станом на 9 березня

Ситуація в зоні бойових дій станом на 9 березня
Фото: Інформаційно-аналітичний центр Ради національної безпеки і оборони України

Полк спеціального призначення «Азов» повідомив у вівторок: «Бойовики готують наступ на сході України по всьому фронту після 10-го березня. Про це стало відомо з перехоплених переговорів терористів».

Полк спеціального призначення «Азов» повідомив сьогодні, 10 березня, на своїй сторінці в інтернет-мережі «Facebook»:

«Бойовики готують наступ на сході України по всьому фронту після 10-го березня. Про це стало відомо з перехоплених переговорів терористів.

Окрім того, вороги відкрито обговорюють можливий наступ на Лисичанськ та інші напрямки. У ЗСУ інформацію перевіряють і запевняють, що готові дати гідну відсіч ворогу. Адже, попри відведення важкої техніки, військові готові у будь-який момент повернути її на старі позиції».

На сторінці полку «Азов» в інтернет-мережі «Facebook» також повідомили в понеділок:

«Зранку 9 березня з 09.30 бойовики почали штурм сил АТО, які дислокуються в селищі Широкине. Вогонь вели з 120-міліметрових мінометів (до речі, заборонених Мінськими угодами), а також стрілецької та снайперської зброї.

Об 11.00 терористи вивели на свої позиції танк. З метою припинення провокації, азовські танкісти відкрили вогонь у відповідь, у результаті чого знешкодили одну з вогневих точок противника.

Терористи включили в бій РЗСВ «Град» (заборонена Мінськими угодами), а також завдали удари по нашому танку з ПТУРа. Техніку азовців бойовикам знищити не вдалося. Надійно спрацювала захисна броня. Екіпаж вцілів, легку контузію отримав командир танку з позивним Туман.

На допомогу підстріленому танку прийшла ще одна наша бойова машина, яка допомогла відбити атаку та евакуювати машину Тумана на безпечну позицію. Бойові дії не припинилися навіть із настанням темряви.

Увесь день українські військові успішно відбивали всі атаки ворога. Та не здали жодного метра рідної землі.

Із нашого боку є четверо поранених українських бійців. З боку терористів є втрати в живій силі та техніці. Їх кількість уточнюється. Звечора на підкріплення захисникам Широкиного підтягнулися додаткові сили»;

«Група «Інформаційний опір» нарахувала 2500 осіб в угрупуванні «ДНР», сконцентрованому в маріупольському напрямку. Про це повідомив на своїй сторінці в «Фейсбук» координатор групи Дмитро Тимчук.

Зокрема, Приморська ударна тактична група – в Маріупольському напрямку, в основному сконцентрована на північ і північно-захід від Новоазовська. Частина сил і коштів даної групи бере участь в боях на лінії Павлополь Широкино, ще частина сил і коштів оперує в районі Заіченко-Октябрь.

У складі даної ударної групи всього до 2 500 осіб, розбитих на декілька тактичних груп змішаного складу (місцеві бойовики і російські найманці). Налічує 25 танків і 18-20 ББМ, має велику кількість транспортних засобів (до 60 одиниць армійського автотранспорту, більш ніж 20 МТ-ЛБ та інших тягачів,різного роду переоблаштованих авто підвищеної прохідності, перш за все в складі мобільних мінометних груп).  Постійно поповнюється бойовою технікою і живою силою, яка наступая як через Тельманово з північного напрямку, так і безпосередньо через кордон з території РФ в районі населеного пункту Максимово (раз на добу через Новоазовськ і Безімянне проходить по 10-12 одиниць бронетехніки і автотранспорту.

Дану ударну групу підтримує артгрупа, в складі 14 установок РСЗО і близько 32-36 знарядь ствольної і самохідної артилерії, велику кількість мінометів. Артгрупа переважно діє окремими вогневими підрозділами, але керується з єдиного командного пункту».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів