Російські війська знову стягують до українського кордону й на північ Криму, – «ІС» (відео)

09:05 24 вересня 2014 р.

Фото до новини


Фото: cikavo-znaty.org.ua

Такі оперативні дані спільноти «Інформаційний Спротив» повідомив у середу її координатор Дмитро Тимчук.


Відео: «Телеканал новин «24»

Координатор спільноти «Інформаційний Спротив» Дмитро Тимчук повідомив сьогодні, 24 вересня, такі її оперативні дані:

«Домовленості про відвід артилерії калібром понад 100 мм російсько-терористичні війська виконують лише на окремих ділянках лінії зіткнення з українськими військами. На інших ділянках тривають активні обстріли позицій українських військ. 

Найбільш напруженою залишається ситуація в районі Донецька, Авдіївки, Дебальцевого. 

Одночасно в прикордонних районах РФ поблизу кордону з Україною і в північній частині окупованого Криму триває концентрація підрозділів армії Росії, озброєнь і військової техніки. У Криму зафіксована перекидання до адміністративного кордону з Херсонською областю декількох комплексів ППО. 

У районі Свердловська зафіксовані скидання трупів російських військовослужбовців до шурфу однієї з непрацюючих шахт. 

Російське військове командування вимагає від керівництва бойовиків фальсифікації «доказів злочинів» українських військовослужбовців. Це вимога Генерального штабу ЗС РФ, яка стосується тих районів, з яких українські війська були відведені останнім часом для вирівнювання лінії оборони. 

Після деякого спаду активності російсько-терористичних військ фіксується зростання кількості обстрілів. За даними групи «ІС», позиції українських військ в цілому за минулу добу були обстріляні російсько-терористичними військами більш 50 раз. Зокрема, зафіксовані: 

– 10 обстрілів із танків, ствольної артилерії й РСЗВ «Град» аеропорту Донецька; 

– сім разів завдали вогневих ударів по позиціях українських військ у районі Дебальцевого; 

– чотири рази з мінометів і стрілецької зброї були обстріляні опорні пункти сил АТО поблизу Трьохізбенки; 

Також терористи здійснили артилерійські та мінометні обстріли позицій наших військ у районах Авдіївки, Красногорівки, Гранітного, Попасної, Малорловиа, Орлоівановки, Нікішиного, Кирилівки». 

Дмитро Тимчук повідомив це на своїй сторінці в інтернет-мережі «Facebook». Своєю чергою, в прес-центрі АТО заявили сьогодні, 24 вересня:

«Чергову порцію дезінформації вчора, 23 вересня, розповсюдили російські засоби масової інформації. Вони заявили про нібито виявлення на території колишнього табору українських військових останків загиблих мирних жителів, а саме на території Шахти №22 «Комунарська».

Прес-центр АТО уповноважений офіційно заявити, що дана інформація не відповідає дійсності та спрямована на дискредитацію українських військовослужбовців, які продовжують виконувати свій обов’язок із захисту територіальної цілісності України в Донецькій та Луганській областях».

Про це повідомляється на сторінці прес-центру АТО в інтернет-мережі «Facebook».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів