Російська армія окупувала сім сіл на півдні Донеччини й обстрілює Новоазовск (відео)

13:24 27 серпня 2014 р.

Фото до новини

Про це повідомив у середу речник Інформаційно-аналітичного центру РНБО Андрій Лисенко.


Відео: «Телеканал новин «24»

Речник Інформаційно-аналітичного центру РНБО Андрій Лисенко повідомив сьогодні, 27 серпня, на брифінгу:

«Після боїв у вівторок українські силовики закріпилися на східному рубежі села Безіменне. Траса Новоазовськ-Маріуполь перебуває під нашим контролем.

Змішаними мобільними групами військових, правоохоронців та гвардійців організовано пости на найбільш небезпечних напрямках ймовірного руху противника в район Маріуполя. Місто Новоазовськ обстрілюється як з боку Росії, так і з захоплених позицій на український території. Проте місто залишається під контролем наших сил.

Проте, на північ від Новоазовська росіяни та терористи захопили села Маркине, Ковське, Щербак, Клімкіно, Сєдово-Василівка, Кузнеці, Рози Люксембург. З території РФ йдуть масовані артилерійські обстріли населених пунктів Гусельщиково, Сєдове, Обрив та Холодне. Вогонь артилерії коригується безпілотними літальними апаратами російських збройних сил.

Також донецькі бойовики спільно з російськими окупантами зайняли селище Старобешеве Донецької області. Розгромлено місцеву лікарню. Поранених, які знаходились у цій лікарні, попередньо евакуювали до Маріуполя та Бердянська».

Речник РНБО розповів також, що до Маріуполя перекинули підмогу: «У вівторок ввечері в цей район прибула 1-а оперативна бригада Нацгвардії укомплектована новою технікою, яка здійснила марш в зону АТО після заходів, присвячених Дню Незалежності. Військові посилюють фортифікаційні рубежі. Наразі обстановка у самому Маріуполі спокійна та контрольована».

Повідомлення Андрія Лисенка передає в середу інтернет-видання «Українська правда».

Як інформував «Щоденний Львів», минулої ночі з Росії вдерлися на Луганщину дві колони бронетехніки, а в селищі Колоски на Донеччині очевидці нарахували 38 російських бойових машин десанту.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів