Російська агенція лякає «викраденими на Львівщині» зенітно-ракетними комплексами

12:50 8 березня 2014 р.

Фото до новини


Фото: ria.ru/defense_safety/20140308/998709057.html

У суботу в Москві пролунали ще два інформаційні постріли по Україні.

По-перше, російська інформагенція «РИА Новости» заявила, що «в Україні могли викрасти ракетні комплекси», і спрогнозувало використання їх терористами. У повідомленні агентства мовиться:

«Під час подій на Україні з військових складів було викрадено кілька, можливо, навіть кілька десятків переносних зенітно-ракетних комплексів «Ігла», – повідомив «РИА Новости» високопоставлений український військовий. Згідно з цією інформацією, нестача ПЗРК, зокрема, зареєстрована в 80-му окремому аеромобільному полку, де знаходилися 54 комплекти, і в 27-й окремій мобільної бригаді, розквартированій за 45 кілометрів від Львова, де зберігалося 90 ПЗРК.

За словами джерела, нове керівництво міноборони України вживає термінових заходів для «камуфлювання цієї важкої ситуації» старими і дослідними екземплярами даного виду зброї. Переносний зенітно-ракетний комплекс «Ігла» – украй небезпечний вид озброєнь, призначений для ураження повітряних цілей, що низько колетять, тому його поширення регламентується низкою міжнародних домовленостей, зокрема — між Росією та США. Попадання такої зброї в руки терористів надзвичайно небезпечно».

По-друге, інформагенція «РИА Новости» цитує міністра закордонних справ Росії Сєргєя Лавров, який заявив, що новий український уряд «не є самостійним, він залежить, на превеликий жаль, від радикал-націоналістів, які скоїли збройне захоплення влади, і що вони з себе представляють, мені здається, наші західні партнери знають непогано». Цю заяву він зробив на прес-конференції за підсумками переговорів з таджицьким колегою Сіроджіддіном Асловим.

Тепер можна очікувати на те, що начебто викрадені ракетні комплекси та вигадані Лавровим українські «радикал-націоналісти» з'являться в одному і тому самому місці в один і той самий час - за вигадкою росіян.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів