«Регіонал» зареєстрував у ВР законопроект про скасування диктаторських законів

17:23 24 січня 2014 р.

Фото до новини


Фото: iPress.ua

У пояснювальній записці до нього нардеп від «ПР» Владислав Атрошенко визнав, що в ході підготовки та розгляду цих законів було порушено загальні засади функціонування демократичної, соціальної та правової держави.

Народний депутат від Партії регіонів Владислав Атрошенко зареєстрував у Верховній Раді України проект закону «Про визнання деяких законів України, якими суттєво обмежені конституційні права і свобода громадян України такими, що втратили чинність» (№ 4010). Текст цього законопроекту розміщений на сайті Верховної Ради.

Цим законопроектом пропонується визнати таким, що втратив чинність, Закон України «Про внесення змін до Закону України «Про судоустрій і статус суддів» та процесуальних законів щодо додаткових заходів захисту безпеки громадян». Також депутат пропонує визнати таким, що втратив чинність, Закон України «Про внесення змін до Кримінального процесуального кодексу України щодо заочного кримінального провадження».

У пояснювальній записці по законопроекту зокрема зазначається, що його завданням є зменшення соціальної напруги у суспільстві та відновлення законності в Україні. А зроблено його було з метою усунення суспільно-політичної кризи.

Також у пояснювальній записці зазначається, що в ході підготовки та розгляду 16 січня вказаних законопроектів «було порушено загальні засади функціонування демократичної, соціальної та правової держави». Окрім того, зазначається, що при прийнятті рішення ВР стосовно цих законопроектів, народні депутати «були позбавлені можливості взяти участь в їх обговоренні, своєчасно надати зауваження і пропозиції».

«Слід констатувати, що прийняті закони не лише посилили конфронтацію в українському суспільстві, а й стали приводом до загострення громадського протистояння», - констатує у пояснювальній записці Атрошенко. Про це інформує сьогодні, 24 січня, «Newsru.ua»

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів