Речник львівського Євромайдану їде до Києва (відео)

19:24 28 грудня 2013 р.

Фото до новини


Фото: dyvys.info

Наостанок Отар Довженко розповів в інтерв’ю про акції протесту в найбільшому місті Західної України.


Відео: TKvideoteka

«Шановні журналісти, від сьогодні я не є прес-секретарем Львівського Євромайдану. Поїду до Києва працювати в майданівських громадських структурах. З усіх питань звертайтесь до членів оргкомітету», – написав на своїй сторінці в мережі «Facebook» 26 грудня журналіст, медіа-експерт та викладач Школи журналістики УКУ Отар Довженко. Натомість сьогодні у «ВідеоТеЦі» опубліковано інтерв'ю, в якому він детально розповідає про самоорганізацію активістів львівського Євромайдану, котрий тривалий час був головним ньюзмейкером для місцевих ЗМІ, а також про особливості роботи у його прес-центрі та про унікальний професійний досвід, що дає участь у громадянському протесті проти режиму Януковича.

За словами Отара Довженка, 21 листопада, коли стало відомо, що угоду про асоціацію з ЄС не буде пидписано, і люди на знак свого протесту проти такого рішення почали збиратися на київському Майдані, студенти Школи журналістики УКУ також вийшли з плакатами на львівський Євромайдан. Не чекаючи жодних настанов від кого-небудь, студенти самоорганізувались для того, щоб оперативно поширювати інформацію про все, що відбувається у центрі Львова.

Отар каже, що просто не міг не долучитися до своїх студентів і спершу брав участь у діяльності прес-центру як один з волонтерів. А після того, як значна частина студентів виїхала до Києва, на нього повісили бейдж і оголосили керівником прес-центру.  

«Смішно, але за кілька днів до того я якраз читав студентам лекцію про взаємини з піарниками. Я розказував, що піарники такі-сякі свині, що вони брешуть, відбілюють своїх роботодавців. Тепер я побував у шкірі прес-секретаря і розумію, що це не так. Бо мені інколи доводилося мало не на колінах випрошувати вибачення у журналіста, якого щойно пошарпав дурнуватий охоронець, мені доводилось бігати за журналістами і помагати їм щось зняти, сваритися з організаторами і так далі», – зізнається Отар Довженко. Більше – в інтерв’ю на «ВідеоТеЦі».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів