Національна гвардія підтвердила загибель у збитому терористами вертольоті 12 силовиків (оновлено)

15:42 29 травня 2014 р.

Фото до новини


Фото: http://inforesist.org/

На сайті Національної гвардії повідомляється в четвер про незворотну втрату шести військовослужбовців, включаючи екіпаж гелікоптеру, й шести представників спецпідрозділу МВС України.

На сайті Нацгвардії опубліковано «Офіційне повідомлення: терористи підбили гелікоптер МІ-8 Національної гвардії України (інформаця уточнюється)»:

«За уточненими даними, 29 травня, близько 12-30, поблизу міста Слав’янська Донецької області, в районі проведення АТО, після розвантаження продуктів харчування, висадки зміни та при проведенні ротації особового складу на п’ятому блок-пості гелікоптер МІ-8 Національної гвардії України, повертаючись у зворотньому напрямку, попав під обстріл, що вівся із лісосмуги, та був підбитий.

В результаті події загинуло 12 чоловік – шість військовослужбовців Національної гвардії України, включаючи екіпаж гелікоптеру, та шість – представників спецпідрозділу МВС України. Один військовослужбовець Національної гвардії України залишився живим та перебуває у важкому стані.

Серед загиблих - начальник управління бойової та спеціальної підготовки Національної гвардії України генерал-майор Сергій Кульчицький.

У відповідь на дії терористів силами АТО було здійснено артилерійський та авіаційний обстріл території, з якої вівся вогонь, в результаті - група злочинців, причетних до обстрілу, була знищена.

Детальна інформація стосовно загиблих встановлюється. Також компетентними органами проводиться розслідування терористичного акту.

Командувач та особовий склад Національної гвардії України приносить щирі та глибокі співчуття родинам та близьким загиблих».

Натомість керівник прес-центра штабу антитерористичної операції Владислав Селезньов повідомив сьогодні, 29 травня, у коментарі інформагенції УНІАН, що внаслідок падіння збитого терористами вертольота під Слов’янськом загинули не 14 військовослужбовців, а 10. Він заявив із цього приводу:

«Я підтверджую, що сьогодні в районі Слов'янська було збито гелікоптер. Наразі уточнюється, з якої зброї: чи то з гранатомета, чи то з ПЗРК.

Вертоліт належав Національній гвардії України. На борту перебував персонал, який перевозив продукти харчування для блокпостів.

Інформація щодо постраждалих уточнюється. Я чув про те, що казав Турчинов, але, за моєю інформацією, кількість людей, що перебувала на борту – 10 осіб».

Як інформував «Щоденний Львів», терористи збили під Слов'янськом український вертоліт.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів