Нардеп від Блоку Петра Порошенка Ірина Фриз заперечує, що Путін погрожував наступом (відео, оновлено)

11:23 27 листопада 2014 р.

Фото до новини


Фото: elise.com.ua

Народний депутат від Блоку Петра Порошенка й колишній керівник інформаційної служби Адміністрації Президента Ірина Фриз назвала четвер недостовірним повідомленням про те, що, за її словами, «на адресу суверенної держави лунали бодай якісь погрози».

Народний депутат від Блоку Петра Порошенка й колишній керівник інформаційної служби Адміністрації Президента Ірина Фриз повідомила сьогодні, 27 листопада: «Офіційно. Вчора посол РФ М. Зурабов не був присутнім під час телефонної розмови Президента Украіни з В. Путіним. Отже, інформація про це, що пішла в медіа така ж недостовірна, як і те, що на адресу суверенної держави лунали бодай якісь погрози. Працюючи понад 10 років з Петром Порошенко можу лише підтвердити, що Він ніколи нікому б й не дозволив в розмові з собою агресивний та неконструктивний тон тощо».

Ірина Фриз написала це в четвер на своїй сторінці в інтернет-мережі «Facebook». Натомість інтернет-видання «Іnsider» розповіло наприкінці 26 листопада в повідомленні «Порошенко поговорив з Путіним. Той погрожує наступом»:

«О 22:00 журналісти, які очікували завершення фракції БПП, стали свідками, як з Адміністрації Президента вийшов посол Росії Михайло Зурабов. Коментувати пізній візит посол відмовився.

Пізніше представник Адміністрації Президента повідомив виданню, що в цей час відбувалася важка розмова з Путіним у присутності посла. На засідання фракції Президент прийшов у поганому настрої і розповів про розмову з Путіним, яка тривала півтори години.

«Є проблема з Росією – вони погрожують розпочати наступ і вимагають визнання сепаратистських республік, а також відмови від вступу в НАТО і ЄС», – розповів інший співрозмовник інтернет-видання «Іnsider».

Ще одна людина, близька до Президента, повідомила, що контактів з Москвою не було більше тижня, після саміту в Австралії. «Якщо раніше вони мало не кожен день говорили по телефону, плюс ми спілкувалися через посередників, то зараз всі контакти припинились. І ми не розуміємо, що він задумав», – говорив співрозмовник видання напередодні.

Минулого четверга на робочій групі з підготовки коаліційної угоди трапився скандал. Причиною стало те, що Блок Порошенка не хотів підписувати текст коаліційної угоди в редакції, яка передбачала вступ України в НАТО. Але представники інших фракцій пункт відстояли.

У п'ятницю на зустрічі з громадськими активістами Майдану Порошенко був злий і дав зрозуміти, що дуже незадоволений цим рішенням. «Ви думаєте, що ви зробили краще, але насправді – тільки гірше. Скоро Альянс зробить заяву, що не може нас прийняти. Я буду зараз про це говорити з Байденом, щоб цього не робили», – сказав президент активістам.

«Через те, що у нас військовий конфлікт на Сході, в Альянс нас ніхто не прийме. Зате Путіна це тільки роздратує», – нарікають соратники президента.

26 листопада голова Європейської ради Герман ван Ромпей заявив, що Україна повинна стати федерацією заради вирішення кризи на Донбасі. Раніше таку ж позицію про автономію озвучила верховний представник ЄС з питань зовнішньої та безпекової політики Фредеріка Могеріні, але потім відмовилася від своїх слів. Як відомо, ще в березні, до вторгнення до Криму Путін озвучив вимогу - федералізація Україні, відмова від НАТО і ЄС».

Про це повідомляється на сайті інтернет-видання «Іnsider».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів