Путін схвально відповів на пропозицію Обами врегулювати кризу дипломатично

23:59 28 березня 2014 р.

Фото до новини


Фото: dni.ru

Президенти домовилися про зустріч із приводу неї представників зовнішньополітичних відомств США та Росії.

Президент Росії Путін зателефонував президенту США Бараку Обамі в п'ятницю, щоб обговорити його пропозицію щодо дипломатичного розв'язання кризи в Україні. Про це пише сьогодні, 26 березня, «The New York Times» з посиланням на заяву Білого дому (адміністрації американського президента).

У повідомленні йдеться також: «Лідери США та Росії домовилися, що дипломати обох країн повинні найближчим часом зустрітися, щоб обговорити це питання». У заяві Білого дому сказано також, що телефонний дзвінок від Путіна стався після того, як держсекретар США Джон Керрі надав пропозиції міністру закордонних справ Росії Сєргєю Лаврову в Гаазі на початку цього тижня.

Білий дім не розголошує пропозиції, але зазначає: Обама сказав Путіну під час розмови, що США воліли би бачити дипломатичне розв'язання, яке включає в себе відведення Росією своїх військ з Криму та відмову від жодних додаткових кроків щодо вторгнення в інші частини України. У заяві Білого дому йдеться, що Обама, який перебував у Саудівській Аравії в п'ятницю, «закликав Росію підтримати цей процес і уникнути подальших провокацій, у тому числі нарощування сил на своєму кордоні з Україною».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів