Путін лякає: «Можу увійти не лише в Київ, а й у Ригу, Вільнюс, Таллінн, Варшаву та Бухарест», – ЗМІ (відео)

11:17 18 вересня 2014 р.

Фото до новини


Фото: smoliarm.livejournal.com

Про це йдеться в короткому викладі зовнішньополітичної служби ЄС для службового користування.


Відео: ТСН

«Президент Росії Путін заявив, що може ввести війська у Варшаву, Вільнюс та низку інших столиць країн ЄС та НАТО. Про це йдеться в короткому викладі зовнішньополітичної служби ЄС для службового користування», – пише німецька газета «Süddeutsche Zeitung», яка отримала його текст.

Як повідомляє видання, про це Путін сказав президенту України Петру Порошенку, котрий, своєю чергою, передав зміст розмови президенту Європейської комісії Жозе Мануелю Баррозу. «Якби я хотів, то ввів би протягом двох днів війська не лише в Київ, але й у Ригу, Вільнюс, Таллінн, Варшаву та Бухарест», – нібито цитував Путіна Порошенко. Окрім того, як повідомляє німецьке видання, Путін порадив Порошенку «не надто покладатися на ЄС», оскільки він при бажанні може «вплинути та заблокувати прийняття рішення на рівні Європейської Ради».

«Можливо, російський лідер мав на увазі зростаючий опір посиленню санкцій проти Росії серед країн ЄС. Такі рішення, як відомо, приймаються одноголосно.  Водночас Словаччина, Болгарія, Угорщина й Кіпр висловили своє небажання посилювати санкції проти Росії», – пише німецька газета, повідомлення якої передає сьогодні, 18 вересня, інтернет-видання «Європейська правда».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів