Путін почав чергову гру, але брехня про «відведення військ» не дозволяє спокушатися, – експерт

21:46 7 травня 2014 р.

Фото до новини


Фото: YouTube

Керівник Центру військово-політичних досліджень Дмитро Тимчук наголошує: «Заспокійливі й мало не миролюбні заяви Путіна – шоу для найдовірливіших».

Керівник Центру військово-політичних досліджень і координатор спільноти «Інформаційний Опір» Дмитро Тимчук розпочав у понеділок коментувати на своїй сторінці в інтернет-мережі «Facebook» підсумки 7 травня традиційно для нього – «з поганого:

1. Чим ближче 9 травня, тим більш тривожні сигнали ми отримуємо про підготовлювану активізацію проросійських екстремістів.

Хоч їх і зараз пасивними назвати важко.

Гірше те, що на цьому тлі Путін почав чергову гру. «Поради» сепаратистам почекати з референдумом, мало не готовність визнати президентські вибори в Україні – хлопця немов підмінили.

Але брехня глави Кремля про нібито відведення російських військ від кордону з Україною не дозволяє спокушатися. Війська ніхто не відводить.

Це означає, що заспокійливі й мало не миролюбні заяви Путіна – радше, шоу для найдовірливіших.

Сенсу цієї гри ми поки що не розуміємо. Але ясно, що розслаблятися не варто. Радше, навпаки.

2. Географія небезпеки екстремізму розростається.

Сьогодні ми включили в «червону» зону (загроза екстремізму – 5 балів і вище за 10-бальною шкалою) Запорізьку область, де раніше оцінювали загрозу в 4 бали.

Правда, знизилася загроза в Харківській області – вона опустилася з «червоної» в «жовту» зону. Так що по нулях». Завтра представимо інфографіку.

3. Сьогодні на прес-конференції глава Антитерористичного центру при СБУ Крутов заявив про те, що за час АТО загинуло 14 українських військовослужбовців, 66 – отримали поранення.

У нас трохи інші дані, але справа не в цьому. А в тому, що кожен день протистояння оплачується людськими життями.

Ці загиблі хлопці серед силовиків – Герої. Вічна їм пам'ять.

З хорошого:

1. Сьогодні ми провели невеликий моніторинг з підготовки регіонів до можливих провокацій на День Перемоги.

Ситуація краща, аніж можна було очікувати. Не найоптимістичніша картина лише по Донецькій та Луганській областям.

Особливо позитивний Харків та південні області (передусім Одеська та Миколаївська, трохи менше – Херсонська). Тут ведеться дуже потужна робота з протидії загрозі як силовиками, так і місцевою владою (про Дніпропетровщину я не згадую – тут місцева влада спочатку показали себе на висоті).

Наприклад, сьогодні до Одеси прибув спеціальний батальйон міліції «Київ- 1», сформований з добровольців. Міноборони проводить заходи по своїй лінії – думаю, завтра ми зможемо повідомити про них.

2. Антитерористична операція (АТО). Сьогодні ми нарешті отримали повну інформацію для того, щоб пазли склалися. Ми отримали повні підтвердження наших побоювань про причини явно недостатньої ефективності АТО.

Наші колишні претензії до керівництва АТО й взаємодії силовиків виявилися повністю виправданими. Позитив же в тому, що ми побачили й серйозну роботу, що ведеться з самого «верху» з усунення проблем.

Головна проблема – в кадрах. Наші генерали звикли до «паркету», не вміють приймати рішення й панічно бояться відповідальності. Радує те, що серед них все ж є й адекватні. Їх зі запізненням, але все ж розставляють по ключових позиціях.

Я думаю, що сьогодні в цій похмурій і безрадісній для України обстановці народжується нове покоління українських силовиків. Командири й начальники, готові брати відповідальність на себе. І солдати, готові не на словах, а на ділі захищати свою країну та її народ.

На жаль, це народження оплачується кров'ю.

3. Унаслідок нападу сепаратистів на автобус із бійцями батальйону міліції «Азов» був схоплений «міністр оборони» так званої «Донецької народної республіки» Какідзянов.

Мені тільки здається, чи донбаські екстремісти справді ідіоти?

Це ж як треба було так хвацько «атакувати», щоб одразу здати свого головного «полководця». І якщо у них «міністр оборони» такий унікум, то чого чекати від «рядових»? Якась «стремная» у них «армія», чесно кажучи.

4. СБУ відзвітувала: в Одесі розкрито діяльність конвертаційного центру, який фінансував заворушення 2 травня.

За фінансуванням, як і слід було очікувати, щосили стирчать вуха «Сім'ї» Януковича.

Загалом не секрет: чим більше перекривається каналів фінансування екстремістів, тим більше шансів на успіх у боротьбі з ними.

Без грошей не буде терору під прапором РФ. І всі свої ідеї «російського світу» Путін і іже з ним можуть щільно згорнути і засунути туди, куди вони перед цим засунули норми міжнародного права.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів