Позиції сил АТО в прикордонних районах двічі обстріляно вночі з території Росії з РСЗВ БМ-21 «Град»

09:45 23 липня 2014 р.

Фото до новини


Фото: hromadske.tv

Такі оперативні дані спільноти «Інформаційний Спротив» повідомляє у середу її координатор – керівник Центру військово-політичних досліджень Дмитро Тимчук.

Координатор  спільноти «Інформаційний Спротив» і керівник Центру військово-політичних досліджень Дмитро Тимчук повідомляє сьогодні, 23 липня, на своїй сторінці в інтернет-мережі «Facebook» такі оперативні дані «ІС». 

«Попри успіхи силовиків, ситуація в зоні АТО залишається вкрай складною. 

– Відступаючи під натиском сил АТО, терористи намагаються провести перегрупування і організувати оборону з основними опорними пунктами в районах Луганська, Авдіївки, Донецька, Горлівки. 

– Бойовики, які втекли із звільнених силами АТО Попасної та Рубіжного, концентруються в Алчевську. Також помічено концентрацію груп терористів і бронетехніки в районах Авдіївки, Перевальська, Дмитрівки, Іловайська. Групи терористів, раніше втекли зі Слов'янська і Краматорська, зараз скупчуються в Торезі й  Сніжному. 

– Уночі терористами були неодноразово обстріляні позиції сил АТО в районі Авдеевки (з мінометів й стрілецької зброї) та Донецького аеропорту (міномети й БМ-21 «Град»). Силовики відкривали у відповідь вогонь. До ранку в Донецьку бойовики почали масово залишати позиції на околицях міста й стягуватися до центру.

– Постійно здійснюються спроби бойовиків взяти під контроль прикордонні пункти пропуску «Успенка», «Маринівка», «Дякове». Українські силовики успішно відбивають всі атаки, проте знаходяться в дуже складній ситуації. 

– З території Росії двічі вчинені обстріли позицій сил АТО в прикордонних районах. Обидва рази обстріл вівся з РСЗВ БМ-21 «Град». 

Натомість прес-центр АТО повідомляє сьогодні, 23 липня, на своїй сторінці в інтернет-мережі «Facebook»

«Упродовж доби оперативна обстановка на сході України залишається складною. В цілому, ситуація характеризувалася активною діяльністю терористичних угрупувань. 

Сепаратисти намагаються утримати під своїм контролем міста Луганськ, Авдіївка, Горлівка, Донецьк. Серед іншого, бойовики зосереджують зусилля на зміцненні оборонних позицій у цих містах.

Унаслідок успішно проведених силами АТО операцій по звільненню міст Попасна та Рубіжне, спостерігається активне переміщення бойовиків та військової техніки з цих міст до Алчевська. Спостерігається подальше укріплення та обладнання вогневих позицій, оборонних споруд, а також перекидання броньованої техніки в населенні пункти довкола Донецька, а саме: Авдіївку, Горлівку, Іловайськ, Дмитрівку.

Окрім того, в місті Донецьк помічено масове залишення бойовиками своїх позицій та їх відхід у напрямку центральної частини міста. При цьому не виключається, що активізація цих переміщень може свідчити про поширення панічних настроїв та спроби залишити місця ведення бойових дій.

22.10 – здійснено обстріл зі стрілецької зброї та мінометів блокпосту поблизу Авдіївки. Втрат немає.

Продовжуються обстріли блокпостів сил АТО, в томі числі з території Російської Федерації. Бойовики намагаються утримати під контролем ділянки Державного кордону України в районах населених пунктів Успенка, Маринівка, Дякове. Поміченоприбуття до міст Торез та Сніжне бойовиків зі Словянська та Краматорська.

22.20 м–інометний обстріл українського блокпосту в районі населеного пункту Амвросіївка. Втрат немає.

03.00 – обстріл з БМ-21 «Град» блокпосту поблизу населеного пункту Червонопартизанськ з території Російської Федерації».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів