Польща повертає контроль на кордонах з ЄС

12:12 13 жовтня 2013 р.

Фото до новини

Він відбуватиметься на сухопутних переходах з Чехією, Словаччиною, Литвою та Німеччиною

У листопаді Польща на два тижні поверене кордонний контроль з державами Європейського Союзу. Причина цього заходу – проведення у польській столиці Кліматичного саміту ООН. Про це інформує Польське радіо.

Проект такого розпорядження польського МВС було скеровано для міжнародного обговорення. Речник відомства Павел Майхер каже, що кордони з державами Шенгенської зони будуть закриті з 8 по 23 листопада і роблять це з огляду на безпеку:

- Повернення такого контролю на зовнішніх кордонах Польщі означає не тільки перевірку осіб, які перетинають наш кордон, але це також протидія можливому в’їзду до Польщі осіб, які можуть порушити громадський порядок, або іншим чином стати загрозою для безпеки, - каже Павел Майхер.

Польське міністерство внутрішніх справ переконує, що туристичний рух від закриття кордонів не постраждає. Аналогічні заходу було успішно застосовано під час Євро-2012:

- Тоді, рух подорожніх проходив безперебійно, а Кліматичний саміт ООН, - це менший захід, ніж Чемпіонат Європи з футболу. Тому ми переконані, що туристичний рух також проходитиме безупинно, - каже Павел Майхер.

Отже, кордонний контроль у листопаді здійснюватиметься на сухопутних переходах з Чехією, Словаччино, Литвою та Німеччиною. Це також стосується морських та авіапереходів з цими країнами. А Кліматичний саміт ООН проходитиме у польській столиці з 11 по 22 листопада.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів