Після сьогоднішньої розмови президентів України й Росії розбіжності між ними зберігаються, – прем'єр (відео)

11:39 17 жовтня 2014 р.

Фото до новини


Фото: «Телеканал новин «24»

Керівник італійського уряду Маттео Ренці заявив у п’ятницю журналістам, що «за підсумками зустрічі лідерів у розширеному форматі в рамках саміту АСЕМ зроблено важливий крок у дискусії по Україні».


Відео: 5 канал

Робочий сніданок за участю президентів України й Росії – відповідно, Петра Порошенка й Путіна – завершився у префектурі Мілану, зустріч тривала майже півтори години. Про це повідомляє російська інформаційна агенція «РИА «Новости».

Прем'єр-міністр Італії Маттео Ренці заявив журналістам, що «за підсумками зустрічі лідерів у розширеному форматі в рамках саміту АСЕМ зроблено важливий крок у дискусії по Україні». «Ми зробили важливий крок у дискусії по Україні... Вважаємо важливим включити Росію у вирішення міжнародних проблем», – цитує його інша російська інформаційна агенція –  «ТАСС».

Ренці оптимістично налаштований щодо перспектив пошуку вирішення української кризи. «Ми зустрілися сьогодні, щоб обговорити ситуацію в Україні. У дискусії зроблено перший крок, хоча зберігається й багато розбіжностей. Це зрозуміло, але є бажання знайти рішення, що дає надію на пошук розв'язання», – заявив він.

Італійський прем'єр сказав, що на вироблення такого вирішення потрібно час: «Воно не може бути знайдене негайно, але ми продовжимо роботу в найближчий години, дні, місяці».

Ренці подякував Порошенку й Путіну за приїзд до Мілану. Крім Путіна й Порошенка в переговорах взяли участь прем'єр-міністр Італії Маттео Ренці, прем'єр Великобританії Девід Кемерон, канцлер ФРН Ангела Меркель і президент Франції Франсуа Олланд, а також керівники Єврокомісії Жозе Мануель Баррозу й Герман ван Ромпей.

Робочий сніданок пройшов у рамках X саміту форуму «Азія-Європа» (АСЕМ), який у п'ятницю завершується в Мілані. Про це повідомило сьогодні, 17 жовтня, інтернет-видання «Українська правда».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів