Під Львовом компактно поселять сім’ї учасників війни на Донбасі й переселенців із Криму (відео)

21:23 14 жовтня 2014 р.

Фото до новини


Фото: google.com/maps/@49.7743336,23.9777547,14z

У Сокільниках у Пустомитівському районі поставили символічну табличку на тому місці, де будуть надані земельні ділянки для компактного проживання вимушених переселенців із Криму та сімей воїнів антитерористичної операції.

У Сокільниках у Пустомитівському районі Львівської області поставили символічну табличку на місці, де будуть виокремлені земельні ділянки для компактного проживання вимушених переселенців з Криму та сімей воїнів антитерористичної операції.  «На цих землях буде соціальне житло, житло для тих, хто на фронті. У нас 26 чоловік виїхали в зону АТО і більше ста людей отримали повістки. Частина з них знаходиться у військових частинах на підготовці», – повідомив голова Сокільницької сільради Михайло Криса. 

Активіст «Житлового кооперативу«Кримські переселенці» у Львівській області Рустем Еміралієв повідомив кореспонденту сайту «Крим.Реалії», що спочатку землю необхідно виділити самим жителям села, тому що вони роками стоять у чергах на її отримання. У другу чергу земельні ділянки планується надати учасникам бойових дій. 

«Держава у нас не багата, хоч якось треба їх віддячити за те, що вони захищають нашу Батьківщину», – каже Еміралієв. Після цього місцева влада планує надати землю для вимушених переселенців із Криму. Тим часом, Сокільницьку сільську раду очікує чергове судове слухання, яке відбудеться в четвер 16 жовтня, оскільки ділянка землі, на якчй планують розмістити переселенців та сім'ї воїнів АТО, є предметом судових спорів. 

Раніше пройшли три суди, останній із яких Сокільницька сільрада виграла. Вона погодилася надати земельну ділянку для будівництва житла вимушеним переселенцям і учасникам бойових дій на Донбасі, однак залишався невирішеною суперечка щодо власника цієї території. Судові тяганини за 22 гектара землі тривали з початку липня 2014 року. 

Про це повідомив сьогодні, 14 жовтня, кореспондент сайту «Крим.Реалії».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів