«Партія регіонів» повторює тези Путіна про Україну

11:24 14 березня 2014 р.

Фото до новини


Фото: lb.ua

Зокрема вона заявила в п’ятницю про, за її словами, «неспроможність чинної влади вирішувати проблеми країни», «бандитизм на вулицях», «політику залякування Сходу і Півдня» й «необхідність федералізації».

«Партія регіонів» оприлюднила заяву, в якій по суті повторила тези президента Росії Путіна щодо України. Зокрема, регіонали заявляють про «неспроможність чинної влади вирішувати проблеми країни», «бандитизм на вулицях», «політику залякування Сходу і Півдня» й «необхідність федералізації». Текст заяви «Партії регіонів» навело сьогодні, 14 березня, повністю видання «Espreso.tv»:

«Усі події останніх тижнів свідчать про те, що нова влада не спроможна вирішити жодної гострої проблеми, яка виникла в результаті політичної кризи. Жоден крок не був ефективним, жоден – не сприяв зняттю ескалації конфлікту на півдні і сході країни. А ті рішення, які похапцем приймалися, призводили до ще більшого зростання напруженості в суспільстві.

Розподіл «портфелів», скасування закону про мови, яке сколихнуло російськомовних громадян України, кадрові призначення в центрі й регіонах, що викликають у людей усе більше і більше питань, політичні репресії, відвертий бандитизм на вулицях українських міст – усе це свідчить про те, що нова влада не контролює ситуацію в країні, не спроможна гарантувати безпеку її громадян і виконати зобов'язання, дані народу на майдані. Політика залякування сходу і півдня України, яка велася радикальними силами майдану, переслідувала одну мету: протиставити центру і заходу України схід та південь країни, насадити свої цінності, під дулом автомата забрати у людей право на рідну мову, культуру, освіту.

Це не могло не викликати хвилю обурення і потужного протесту жителів півдня та сходу держави, бажання громадян шукати захист і гарантії дотримання своїх прав та свобод. Врегулювання гострої політичної кризи можна досягти виключно шляхом загальнонаціонального діалогу.

Сьогодні владі важливо почути всі зацікавлені сторони, всіх громадян України, незалежно від місця проживання і політичних уподобань. Партія регіонів бачить вихід із ситуації в невідкладному виробленні та прийнятті законів, які забезпечують інтереси всіх регіонів країни.

У першочерговому порядку мають бути внесені до парламенту і проголосовані конституційною більшістю закони про децентралізацію влади, що надають регіонам широкі повноваження; про надання російській мові статусу другої державної; про реальну боротьбу з корупцією і бандитизмом; про захист свободи слова. Ці основні пріоритети побудови нової системи влади в державі Партія регіонів пропонує включити у проект нової Конституції, яку необхідно прийняти до осені поточного року.

Ці базові принципи ми будемо відстоювати у своїй повсякденній та перспективній роботі, захищаючи інтереси і права наших виборців, кожного громадянина України. Ми звертаємося до наших політичних опонентів із пропозицією відновити конструктивний політичний діалог, який дасть можливість без чергових потрясінь вивести країну з глибокої кризи і стане запорукою збереження цілісної незалежної держави Україна».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів