Пам'ятник вченим, розстріляним на Вулецьких пагорбах, візьмуть під посилену охорону

11:43 12 березня 2017 р.

Сьогодні вранці біля пам'ятника було проведено нараду за участю проректора університету «Львівська політехніка» Романа Коржа, проректора університету «Львівська політехніка» Володимира Крайовського, заступника міського голови Львова з питань розвитку Андрія Москаленко, представників Національної поліції та Муніципальної дружини.

Про це повідомила прес-служба ЛМР.

Зокрема, окрім цілодобового чергування охорони, також буде встановлено додаткове відеоспостереження біля пам'ятника вченим міста Львова, розстріляним нацистами у 1941 році на Вулецьких пагорбах.

За цим фактом Франківським відділом Національної поліції відкрито провадження за фактом хуліганства. Зараз ведуть слідство.

Нагадаємо, що 10 березня у Львові на Вулецьких пагорбах вандали закидали червоною фарбою пам'ятник польським професорам, яких розстріляли тут у 1941 році. Вандали також залишили написи "смерть ляхам" на задній частині експозиції.

Довідка

Через кілька днів після початку німецько-радянської війни Львів зайняли війська Вермахту. В ніч з 3 на 4 липня 1941 року гестапівці під командуванням бригаденфюрера Карла Ебергарда Шьонґарта арештували 21 професора вищих навчальних закладів Львова, а також їхніх рідних – усього 52 людини. Усі вони були поляками за походженням. Після коротких допитів, проведених в одному з корпусів Львівської Політехніки, близько 04:00 ранку 4 липня заарештованих вивели на узгір'я Вулецьких пагорбів до заздалегідь викопаної ями та розстріляли. Зараз на цьому місці меморіал.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів