Оточені у Вуглегірську потребують негайної допомоги, – волонтер (відео)

18:54 30 січня 2015 р.

Фото до новини


Фото: «Espreso.tv»

Волонтер Олексій Мочанов повідомив у п’ятницю: «Ситуація у Вуглегірську змінюється з калейдоскопічною частотою. І швидкістю».


Відео: «112 Україна».

Заступник керівника іномарційно-аналітичного центру РНБОУ Володимир Польовий повідомив сьогодні, 30 січня:

«У Вуглегірську триває бій. Російсько-терористичні війська постійно атакують і обстрілюють опорні пункти та блокпости сил АТО. Для припинення ведення вогню ворожої артилерії збройні сили ведуть контрбатарейну боротьбу. Сили бойовиків постійно маневрують, що ускладнює їхнє знешкодження.

Дебальцево перебуває під контролем ЗСУ але регулярно обстрілюється бойовиками. Інформація про знищення двох блокпостів в районі Луганського, що перебуває між Дебальцево і Артемівськом, і загибелі великої кількості військовослужбовців, не відповідає дійсності і не підтверджується.

Командування просить з розумінням поставитися до подачі  інформації про ситуацію в районі Вуглегірська. Це було зроблено для того, щоб не наражати на небезпеку воїнів».

Це повідомлення передає інтернет-видання «Українська правда». Натомість у прес-центрі АТО стверджували, що, станом на 16.20 п’ятниці, «складною залишалася ситуація у Вуглегірську». У повідомленні також додали:

«Бойовики не припиняють обстрілювати позиції сил АТО та околиці міста, піддаючи загрозі життя мирних громадян. Зараз у цьому населеному пункті точаться запеклі бої. 

Інформація про повне захоплення міста терористами не підтверджується. На теперішній час злочинці контролюють лише окремі райони.

Про це повідомляється на сторінці прес-центру АТО в інтернет-мережі «Facebook». Своєю чергою, народний депутат і командир батальйону «Донбас» Семен Семенченко, який перебуває в районі Дебальцево, повідомив про те, що відбувається у Вглегірську й  Дебальцевому:

«Не можу розповідати про кількість, дислокацію, проблеми, плани. Все інше – викладаю.

Усередині Вуглегірська – терористи, ними оточені кілька українських опорних пунктів, по яких працюють танки.

Ініціативи від командування – немає. Впродовж дня підчистили Дебальцеве, самі встановили зв'язок з хлопцями з батальйону «Світязь», які знаходяться на одному з оточених пунктів (інфа вже пішла з іншого джерела, тому можу озвучити назву).

Телефон дав, до речі, навіть не штаб АТО, а волонтер-гонщик Олексій Мочанов, пост якого випадково прочитав на ФБ. Озброєний Майдан, .... за ногу!

Загалом по Дебальцевому луплять, з боків Дебальцевського «рукава» намагаються пробитися адепти «русского мира», у Вуглегірську шабаш і оточені хлопці. Напевно, це все, що, з урахуванням пильної уваги упирів до мого ФБ, я можу написати.

І, як завжди, ніхто не при чому. Загалом, усе, як,завжди, frown emoticon (похмурий смайлик. – «ЩЛ»). І ніхто, крім нас (хороший, до речі, девіз). І все буде добре. Слава Україні

P.S. Ніяких «котлів» і «здачі Дебальцеве« поки ми жіві – не буде. Паніки не треба»

Нардеп-комбат написав це на своїй сторінці в інтернет-мережі «Facebook». Тим часом телеканал «112 Україна» передає сьогодні, 30 січня, 

«Внаслідок нічного бою у Вуглегірську поранено 40 бійців. П‘ятеро бійців «Чернігів-1» потрапили в полон. Про це в ефірі телеканалу «112 Україна» заявила волонтер з Чернігова Ірина Тимофєєва.

«Це 12 людей  поранених, з них двоє дуже важких, але у стабільному стані. Вони поки знаходяться в Артемівській лікарні... Вранці ми зв'язалися з лікарнею, і вони сказали, що за ніч у них 40 поранених, але це не 13-й батальйон, це разом. По батальйонах ми не можемо сказати, хто це. Тобто всі, хто там бере участь у боях», – зазначила Тимофєєва. «За «двохсотих» (полеглих. – «ЩЛ») точно сказати не можу. Мер транслює про шістьох людей, але ані наш медик, ані батальйон, ані комбат конкретно точно не говорять ані прізвищ, ані число. Тому інформацією 100-відсоткової не володіємо і не транслюємо... Наших 5 осіб у полоні», – заявила вона.

Зазначимо, раніше лідер Радикальної партії Олег Ляшко повідомляв, що у Вуглегірську загинули шестеро бійців батальйону «Чернігів-1».

Про це повідомляється на сайті телеканалу «112 Україна». Своєю чергою, волонтер Олексій Мочанов пише сьоггодні, 30 січня:

«Ситуація в Вуглегірську змінюється з калейдоскопічною частотою. І швидкістю...

Віддзвонили пацани з центру Вуглегірська. Все було під контролем, бійці тримали оборону і чекали допомогу, підкріплення.

Допомога – досі не прийшла! Один з батальйонів зачепився за Дебальцеве, в десяти км від місця, де їх чекали. І досі чекають.

Частина військових з околиці Вуглегірська не може (сподіваюся, що не НЕ хочуть) підтягнутися в центр і відтягнути частину противника на себе. У хід знову пішли сепарські праски (танки), багато наразі ще живої сили «ДНР».

Наш Гарнізон викликав вогонь нашої артилерії на себе. Поки що є чим вести протитанкову оборону, але танки вийшли на пряму наводку й луплять по будівлях, в яких тримають оборону українські Мужики.

Терміново, невідкладно потрібна допомога! Підрозділ Воїнів, які готові зачепитися і вступити в бій разом з тими, хто всередині міста.

Все верховне командування оповіщено, але дуже довго приймають рішення і шукають боєздатний підрозділ, готовий іти на допомогу. Не йти – мчати!

Сильний туман, скоро почне темніти. І стане зовсім нічого не видно. Нікому. Ані їм, ані нам.

Написав смс куди міг, вийшов в ефір радіо «Вести» і каналу «112». Поки що безрезультатно.

У цій країні є Генштаб і Армія? Не в інтернеті, а на лінії фронту, де вони зараз Життєво необхідні! І Країні, і Хлопцям, які тримають плацдарм. Самі.

Будь-якому оптимізму є межа. Сподіваюся, так само, як і долбоєбізм...

Резерв потрібний ТЕРМІНОВО! Невідкладно! Поки не прийшла темінь і не настала ніч...».

Волонтер написав це на своїй сторінці в інтернет-мережі «Facebook».

Як інформував «Щоденний Львів», волонтер Олексій Мочанов повідомляв сьогодні, 30 січня: «Зараз частина пацанів гарнізону, який забезпечував українську державність у Вуглегірську, потрапила в оточення. Потрібна допомога, підмога. Кажуть, що якийсь підрозділ висунувся на допомогу».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів