«Опоблок» і п’ять свободівців не голосували за закон про деокупацію

18:14 18 січня 2018 р.

Фото до новини


Фото: mediarnbo.org

Дві групи депутатів у Верховній Раді сьогодні, 18 січня, не підтримали визнання Російської Федерації державою-агресором і окупантом. Це «Опозиційний блок» та представники ВО «Свобода».

За закон № 7163  «Про особливості державної політики із забезпечення державного суверенітету України над тимчасово окупованими територіями в Донецькій та Луганській областях» проголосували 280 народних обранців, зокрема, 123 народні депутати від «Блоку Петра Порошенка», 76 - від «Народного фронту», 22 - від «Самопомочі», 17 - від Радикальної партії Ляшка,  15 - від «Батьківщини».

У повному складі за  цей закон не голосувала фракція «Опозиційного блоку». Також не голосували за закон про деокупацію та реінтеграцію Донбасу представники ВО «Свобода» - Юрій Левченко, Андрій Іллєнко, Михайло Головко, Олег Осуховський, Олександр Марченко.   

«Утрималася» від голосування і колишня українська військова Надія Савченко.

За словами секретаря Ради національної безпеки і оборони України Олександра Турчинова, закон про деокупацію розширює можливості використання ЗСУ для відсічі агресії РФ і дозволяє Україні ефективніше протистояти Росії у міжнародних судах. На думку Турчинова, цей закон створює правові і організаційні умови для відновлення територіальної цілісності України у Донецькій і Луганській областях.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів