Один день війни на Донбасі коштує Україні 100 млн. грн, – Президент (відео)

17:30 20 грудня 2014 р.

Фото до новини


Фото: AFP

Петро Порошенко заявив у суботу на засіданні Ради нацбезпеки та оборони: «Ця війна зробила нас сильнішими, але завдала нищівного удару по економіці... Щоденно українським платникам податків один день АТО коштує 100 мільйонів гривень».


Відео: «112 Україна»

Президент України Петро Порошенко пропонує витратити у 2015 році до 5% ВВП на оборонно-безпековий комплекс. Про це він заявив сьогодні, 20 грудня на засіданні Ради нацбезпеки та оборони України, додавши: «Ця війна зробила нас сильнішими, але завдала нищівного удару по економіці... Щоденно українським платникам податків один день АТО коштує 100 мільйонів гривень».

Водночас Президент навів результати досліджень, за якими вперше за усі роки незалежності України рівень довіри до церкви і до армії зрівнявся, а тому ніхто не заперечує проти збільшення фінансування армії. Він також конкретизував:

«Є одна стаття видатків, на якій ми економити не будемо – це безпека. Перед засіданням я мав нараду з силовими міністрами за участю Генпрокурора та міністра фінансів і ми дуже наблизилися до рівня видатків на безпеку і оборону у 5% ВВП. Звичайно це дається дуже складно, і те, що ми спробуємо це зробити вже наступного року є великим досягненням, бо країна зараз віддає останнє».

Разом вз тим, за словами Петра Порошенка, збільшення видатків на армію частково є інвестицією у майбутню обороноздатність країни. Він також пояснив: «Повномасштабний наступ ворога може статися в будь-яку хвилину. Ми маємо бути до цього готові. Я не допущу більше такого ставлення до державної безпеки та оборони, яка демонструвалася у попередні 23 роки, коли Збройні сили України знищувалися».

Порошенко додав: «Сьогодні ми навчені помилками минулого».

Ці заяви Президента передає в суботу інтернет-видання «Українська правда».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів