«Очільник» самопроголошеної «Народної республіки Новоросія» керує нею з Москви

09:36 22 квітня 2014 р.

Фото до новини


Фото: pravda.com.ua

Про це він заявив в ефірі, звісно ж, російського телеканалу.

Як повідомляє сьогодні, 22 квітня, інтернет-видання «iPress.ua», голова Союзу православних громадян Валерій Кауров заявив учора ввечері в ефірі російсього телеканалу «LifeNews», що в неділю на Куликовому полі в Одесі оголошено про створення очоленої ним «народної республіки Новоросія». Він також розповів, що переховується у Москві, бо, за його словами «недійсна недійсна київська влада оголосила його в розшук, а у його квартирі озброєні люди з автоматами провели обшук». 

Кауров стверджував також в ефірі російсього телеканалу «LifeNews»: «Майбутнього з Україною у «Новоросії» немає. Одеська Народна Республіка у складі Новоросії стане повноправним територіальним суб'єктом нової федеративної держави, абсолютно дружньої Росії».

Голова Союзу православних громадян додав, що «проголошення республіки є відповіддю на порушення «пасхального перемир'я». Вочевидь, Кауров мав на увазі інсценування російськими диверсантами інциденту на їх блок-пост у Слов'янську у ніч на 20 квітня, яку кремлівська пропаганда оголосила «нападом «Правого сектора» на мирних жителів».

За словами Каурова, «Одеська Новоросійська республіка» заявила про визнання Донецької, Харківської, Луганської та Карпаторуської народних республік». Як нагадує «iPress.ua», 16 квітня ЗМІ з'явилася інформація про те, що одеський Антимайдан оголосив Одеську область «Одеською народною республікою» і закликав жителів міста блокувати рух транспорту в Одесі. Проте згодом антимайданівці заперечили свою причетність до проголошення республіки.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів