Нардеп Хміль з «Батьківщини» підтримав Порошенка як спільного кандидата у Президенти від народу

09:48 27 березня 2014 р.

Фото до новини


Фото: dailylviv.com

Лідером народної довіри у березні Петро Порошенко став завдяки спільному соціологічному опитуванню, проведеному фахівцями з Центру соціальних та маркетингових досліджень «СОЦИС», Київського міжнародного інституту соціології, соціологічної групи «Рейтинг», Центру Разумкова.

Сьогодні на сторінці у Фейсбуці народного депутата Михайла Хміля, який у Верховній Раді належить до фракції «Батьківщина», з’явився такий запис:
«Майдан зробили не політики, майдан зробили люди! Серед них й ті, хто мав застереження до нас, політиків - представників різних політичних сил. Тому справою честі для кожного з нас має бути не відстоювання своїх партійних інтересів, а робота з людьми, котрі нас свого часу обрали і котрі нам довірили державу. Я звертаюсь до всіх своїх колег політиків, які сповідують ідеали Майдану, у цей складний для держави час, забути про те, до якої партії ви належите. Я прошу усіх вас проявити політичну зрілість, державницьку позицію, консолідованість і, зважаючи на громадську думку, зосередитись на підтримці єдиного кандидата на майбутніх президентських виборах. Кандидата, якого обираємо не ми, партійці, а кандидата якого обирає народ».

Якого ж кандидата сьогодні поки що обирає народ? До 25 травня про це можна здогадуватися тільки за результатами соціологічних досліджень. Учорашнє повідомлення про найсвіжіше соціологічне опитування, проведене фахівцями з Центру соціальних та маркетингових досліджень «СОЦИС», Київського міжнародного інституту соціології, соціологічної групи «Рейтинг» і Центру Разумкова, засвідчило, що на президентських виборах Петра Порошенка готові підтримати 24,9% опитаних, другу позицію посідає Віталій Кличко – 8,9%, а третю Юлія Тимошенко – 8,2%.

Щодо майбутніх виборів до Верховної Ради, то партію Петра Порошенка «Солідарність» підтримують 14,8% українців. Водночас «Батьківщина» на чолі з Юлією Тимошенко вирвалася вперед лише на 0,2% з 15% підтримки. «УДАР» Віталія Кличка має дещо меншу підтримку – 11,3%, регіонали – 10,5%. КПУ і "Радикальна партія» - 4,9% та 3,9% відповідно. ВО «Свобода» наразі вдалося заручитися підтримкою лише 3,5% виборців.


Учора в інтерв’ю Ліга.нет інший народний депутат Інна Богословська, яка під час подій на Майдані вийшла з фракції Партії регіонів, заявила, що найкращим для України п’ятим президентом був би Петро Порошенко. Але для переконливої перемоги на виборах йому слід об’єднати зусилля з Віталієм Кличком.  До слова, так званий сумарний рейтинг цього дуету становив би 33,8%, і лише він міг би протистояти антиукраїнським сценаріям Кремля.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів