Міноборони спростувало інформацію про загибель наших воїнів минулої доби (відео)

20:32 12 червня 2016 р.

Фото до новини


Фото: lb.ua

У міністерстві оборони України запевнили в неділю: «За перевіреною інформацією, за минулу добу (станом на 00.00) жоден український військовослужбовець не загинув, 12 бійців зазнали поранень».

У прес-службі міністерства оборони України повідомили сьогодні, 12 червня:

«До уваги ЗМІ! Інформація про численні безповоротні втрати в лавах ЗС України упродовж минулої ночі не відповідає дійсності! Інформація, яку оприлюднив на своїй сторінці в соціальній мережі «Facebook» народний депутат України Євген Дейдей, щодо численних безповоротних втрат в лавах Збройних Сил України упродовж цієї ночі,не відповідає дійсності!

Так, за перевіреною інформацією, за минулу добу (станом на 00.00) жоден український військовослужбовець не загинув, 12 бійців зазнали поранень. Усім військовослужбовцям надається невідкладна медична допомога. Також, за попередньою інформацією, (станом на 14.00 12 червня), внаслідок бойових дій, за минулу ніч втрати сил АТО складають: троє військовослужбовців поранені.

Варто наголосити, що в районах проведення антитерористичної операції, на передових позиціях сил АТО немає жодного підрозділу, який не входить до складу Збройних Сил України або інших силових відомств, задіяних в АТО. Міністерство оборони України вкотре звертається до журналістів з проханням використовувати інформацію, яка надається посадовими особами і структурами — уповноваженими офіційно коментувати хід проведення антитерористичної операції, а саме: керівництвом Штабу АТО, міністерства оборони та Генерального штабу ЗС України, а також прес-центром штабу антитерористичної операції».

Натомість координатор батальйону «Київ-1» Євген Дейдей повідомив сьогодні, 12 червня, на своїй сторінці в інтернет-мережі «Facebook»«Унаслідок артилерійського обстрілу бойовиками Авдіївки  в ніч на 12 червня загинули четверо українських бійців, ще 13 отримали поранення. Двох бійців все ще не можуть знайти: припущень поки ніхто не робить».

Кореспондент «Телевізійної служби новин» каналу «1+1» Олександр Загородній підтвердив інформацію про чотирьох загиблих добровольців. За його даними, поранення отримали 14 бійців. А керівник військово-патріотичної організації «Карпатська Січ»Тарас Деяк повідомив сьогодні, 12 червня, на своїй сторінці в інтернет-мережі «Facebook»: «За ніч (!) четверо загиблих і восьмеро поранених, десятки обстрілів... Це лише на одній шахті Бутовка. І так щодня».

Натомість на сторінці батальйону «Айдар» в інтернет-мережі «Facebook» повідомили: «У нас двоє загиблих і четверо поранених (один дуже важкий)»; «11 червня 2016 року близько 01.00, виконуючи бойове завдання в складі свого підрозділу, загинув старший офіцер відділення комплектування Кременецького об'єднаного міського військового комісаріату Тернопільської області – майор Борис Макаревич 1971 року народження, житель села Білокриниця, який 29 квітня 2016 року був призначений на посаду командира мінометної батареї військової частини В2950. Загинув при виконанні завдання в результаті підриву штатного автомобіля на протитанковій міні»; «Вночі, 11 червня, загинув боєць батальйону «Айдар» Євген Тихонов 1985 року народження зі села Цукури в Каховському районі Херсонської області. У Євгена залишилися батьки, жінка, дворічна донька. Похорон у вівторок, 14 червня, у рідному селі».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів