На Львівщині попрощалися з полеглим добровольцем Володимиром Поповичем

12:47 20 серпня 2014 р.

Фото до новини


Фото: відділ зв’язків із громадськістю обласного управління МВС

Як повідомили в середу у відділ зв’язків із громадськістю обласного управління МВС, поховали героя в його рідному селі Монастирець на Жидачівщині.

У рідному селі Монастирець Жидачівського району Львівської області19 серпня, поховали героя – правоохоронця Володимира Поповича, котрий загинув під час виконання бойового завдання у зоні АТО. Володимир Попович – боєць батальйону патрульної служби міліції особливого призначення «Львів», молодший сержант міліції. 

На службу прийшов добровільно, як тільки почув про формування підрозділу. Пройшов вишкіл і відправився разом із товаришами в зону проведення антитерористичної операції.

«Золотий був хлопець. Ніколи не жалівся. Ми прийшли у батальйон одночасно, потрапили у один взвод. Оскільки він зі Жидачівщини, а я зі Самбірщини, спілкувались спочатку як земляки, а потім як товариші по зброї. Володя ніколи не відмовлявся від завдань, завжди сумлінно виконував накази – і його ім.’я назавжди залишиться у списка нашого батальйону», – розповів бойовий товариш загиблого, молодший сержант міліції Роман Барсукевич.

Як тепер відомо, 25-річний Володимир Попович отримав смертельне поранення під час виконання бойового завдання. 

«Це була спецоперація. Бійці батальйону «Львів» повинні були зачистити одне з містечок на сході України. Але потрапили у засідку, з якої їх обстріляли зі стрілецької зброї та з гранатометів. У тому бою було поранено трьох бійців батальйону. Проте поранення, які отримав Володя виявилисьсмертельними», – розповів начальник Головного управління МВС України уЛьвівській області, полковник міліції Дмитро Загарія. 

На похорон зібралось кількасот людей. Багато хто приїхав зі сусідніх сіл та з інших районів. Були представники місцевої влади та дуже багато міліціонерів практично з усіх підрозділів на чолі з Дмитром Загарією.

Вони приїхали віддати останню шану герою. Труну з тілом несли бойові побратими Володимира Поповича – бійці батальйону патрульної служби міліції особливого призначення «Львів».

«Особи терористів, котрі обстріляли наших хлопців під час виконання тогозавдання вже встановлені. Ми докладемо усіх зусиль, щоб вони поплатились за це. А щодо Володимира – війна забирає найкращих. Так сталось і цьогоразу», – розповів виконувач обов’язків командира батальйону патрульної служби міліції особливого призначення «Львів» Зореслав Каїнський.

Родичі загиблого розповідають, що Володимир завжди хотів служити у міліціїі як тільки випала така нагода, одразу ж з неї скористався. Нагадаємо, Володимир Попович – боєць батальйону «Львів», перший правоохоронець зі Львівщини, котрий загинув у зоні АТО на сході України.

Наказом міністравнутрішніх справ України Арсена Авакова молодший сержант міліції Володимир Попович посмертно представлений до високої державної нагороди. Про це повідомили сьогодні, 20 серпня, у відділі зв’язків із громадськістю обласного управління МВС.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів