На Львівщині долучилися до блокування російських фур (відео, оновлено)

22:55 12 лютого 2016 р.

Фото до новини


Фото: tsn.ua

Активісти зупиняють вантажівки з номерами РФ.

У Закарпатській, Львівській і Волинській областях активісти почали блокувати вантажівки з російськими номерами, що прямують у напрямку кордону. За повідомленням поліції Волині, в цьому регіоні у районі села Гірники Ратнівського району на автомобільній дорозі Доманове-Ковель-Чернівці-Тереблече в безстроковій акції беруть участь близько півсотні активістів.

Організатором акції є громадська організація «Автомайдан України». Окрім того, в ній беруть участь активісти спілок власників зброї й учасників АТО. Як пояснюють активісти, вони вимагають заборонити транзитний рух вантажних автомобілів з російською реєстрацією автомобільними шляхами Волині як таких, що загрожують територіальній цілісності та суверенітету держави України, оскільки Росія визнана Волинською обласною радою країною агресором».

Як повідомив помічник голови Держприкордонслужби України – прес-секретар Олег Слободян, блокування на Закарпатті і Волині відбувається в деякому віддаленні від пунктів пропуску, «і це спричиняє скупчення вантажівок, але немає черг із легкового автотранспорту».

На Львівщині, за даними поліції, близько двадцяти громадських активістів проводять акцію на відрізку міжнародної траси Київ-Чоп у селі Конюхів Стрийського району. Як повідомила керівник прес-центру Головного управління Національної поліції у Львівській області Світлана Добровольська, вони зупиняють для виїзду з Львівщини фури з номерними знаками Росії, які прямують в напрямку Закарпаття.

Проїзду для всіх інших автотранспортних засобів з номерами української та будь-якої іншої іноземної реєстрації, активісти не перешкоджають. Вантажівки розвертаються і їдуть у зворотному напрямку, додали в поліції.

Від 1 лютого припинився в’їзд російських вантажівок на територію Польщі, а польських – в Росію. Мінтранс Росії і Міністерство інфраструктури і будівництва Польщі не змогли домовитися про продовження дозволів для транспортних компаній на 2016 рік. Російські перевізники вирішили здійснювати транзит до Європи через територію Білорусі й України.

Про це повідомили сьогодні, 12 лютого, на «Радіо Свобода». Натомість тележурналісти розповіли в п'ятницю:

Безстрокова акція з блокування руху російських фур швидко поширюється Західною Україною. Після Закарпаття до акції долучилися активісти Львівщини та Волині. Напередодні волинські активісти анонсували безстрокову акцію з блокування руху вантажного транспорту з державними номерними знаками РФ в районі села Гірники траси Доманово-Ковель-Чернівці-Тереблече. За словами учасників блокади, у п'ятницю вранці вже були зупинені та розвернуті перші російські фури з вантажем. На деяких із них, кажуть активісти, почеплені георгієвські стрічки.

Своєю чергою, на Львівщині близько двадцяти громадських активістів вранці теж розпочали подібну акцію на відрізку міжнародної траси Київ-Чоп у селі Конюхів у Стрийського району. Люди зупиняють біля виїзду з Львівщини фури з номерними знаками РФ, які прямують до Закарпаття. Вантажівки розвертаються і їдуть у зворотньому напрямку.

Тим часом у «Правому секторі» заявили про початок безстрокової акції на Закарпатті проти російських фур, які  прямують до Словаччини та Угорщини. Активісти повідомили в «Facebook»: «Сьогодні почалася безстрокова акція з блокади російських фур в Закарпатті. Кілька днів тому Польща заборонила російським вантажівкам в'їзд і пересування по своїй території. Тому фури, які везуть продукцію кремлівського окупанта в країни Європи, змінили маршрут - збільшився трафік на кордоні між Закарпаттям та Словаччиною, та Угорщиною».

Про це повідомили сьогодні, 12 лютого, в «Телевізійній службі новин» каналу «1+1», де також опублікували фото з місця події.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів