На Луганщині загинули 17 військовослужбовців, дислокованих на Львівщині, ще 64-х – поранено (відео)

20:14 11 липня 2014 р.

Фото до новини


Фото: nardim.at.ua

Припускають, що вбивці отримали їх координати зі супутника.


Відео: ТСН

Інтернет-видання «Новий погляд» інформує сьогодні, 11 липня, в повідомленні «Під Зеленопіллям загинули 17 бійців з Яворова. 64 – поранено»:

«Серед загиблих у бою біля Зеленопілля на Луганщині – 17 українських військовослужбовців з 24-ї окремої механізованої бригади, яка дислокується у Яворові Львівської області. Ще 64 бійці отримали поранення різного ступеня важкості. Ці цифри сьогодні були озвучені під час наради у бригаді», –передає інсайдерське джерело «Погляду».

«Основні типи поранень – опіки та потрапляння осколків», – каже джерело. Водночас, як стало відомо «Погляду», зі слів пораненого бійця, який врятувався під Зеленопіллям, великі жертви спричинені тим, що бойовики обстрілювали військових під час того, як вони евакуйовували поранених та забирали тіла загиблих. 

Нагадаємо, терористи обстріляли «Градами» позиції АТО біля Зеленопілля на Луганщині зі сторони кордону РФ. У Міноборони повідомили, що під час обстрілу із «Граду» 19 вояків загинуло, і ще 93 було поранено». 

Натомість кореспондент «Телевізійної служба новин» каналу «1+1» Світлана Павук повідомляє в п’ятницю в сюжеті «Рідні бійців, яких обстріляли під Зеленопіллям, нарікають на брак інформації»:

«Під обстріл у Зеленопіллі потрапили бійці 24 механізованої бригади, яка дислокується у містечку Яворові на Львівщині. Щоправда, про те, яких втрат зазнала бригада, досі не повідомляють.

Відомо, що тільки з Яворівського району у зоні АТО перебуває 600 людей – це військові, правоохоронці та самооборонівці. У Яворові усі нарікають на брак інформації.

І військові, і цивільні зізнаються, що обривають усі можливі телефони. Проте дізнатися майже нічого не вдається.

У командуванні військової частини тільки підтвердили, що розстріляли позиції українських військ, найімовірніше з території Російської федерації. У райдержадміністрації розказали, що один із земляків, який зараз перебуває на передовій, телефоном повідомив, що втрати українських військових значні, дуже багато поранених. З поля бою досі виносять поранених.

Також є інформація, що наче б то до Львова уже у пʼятницю вночі має прибути літак із пораненими. Щоправда, ні в штабі оперативного командування, ні у львівській мерії цю інформацію не підтвердили.

Нагадаємо, що медики непритомніли, коли бачили поранених під Зеленопіллям бійців». 

«Телевізійна служба новин» каналу «1+1» повідомляє також сьогодні, 11 липня, в сюжеті «Військових під Зеленопіллям бойовики обстрілювали з боку Росії»:

«Обстріл сил АТО з системи залпового вогню «Град» під Зеленопольем вівся з боку держкордону з Росією. Про це заявив спікер інформаційного центру РНБО Андрій Лисенко на брифінгу в п'ятницю, 11 липня.

При цьому він особливо наголосив, що за останню добу на всій території проведення АТО загинули 23 військовослужбовців. «Більшість із них загинули під час обстрілу установками «Град» під Зеленопіллям», – зазначив він. Таким чином, інформація про загибель близько 30-ти українських військовослужбовців у Зеленопіллі, що з'явилася раніше, не відповідає дійсності.

Також варто зазначити, що терористи і раніше стріляли по військовим із «Граду», проте їхні удари ніколи не були точними, оскільки це зброя дуже складна і вимагає певних навичок. «Військові припускають, що на цей раз терористів не тільки навчили, але й коригували вогонь. Ймовірно, що допомогли навіть із точними координатами зі супутника», – повідомляє кореспондент ТСН.

Як повідомлялося раніше, Порошенко пообіцяв знайти і знищити терористів на Донбасі. Президент хоче покарати всіх, хто знищує українське військо».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів