На Луганщині – важкі бої між українськими силовиками й терористами

19:51 15 червня 2014 р.

Фото до новини


Фото: фотокореспондент газети «Голос України» Олександр Клименко

Про це повідомляють у неділю місцеві жителі й ЗМІ.

Кореспондент телеканалу «Інтер» Роман Бочкала повідомляє сьогодні, 15  червня, на своїй сторінці в інтернет-мережі «Facebook»:

«Інформація від місцевих жителів. Сьогодні вдень в районі міста Рубіжне відбувся бій. 

Активно працювала артилерія, міномети, стрілецьку зброю. Через сильний вітер і вогнищ вогню, загорівся сосновий ліс. Начебто вдалося загасити.

Бій зав'язався між силами АТО (ст. Краснянка) і найманцями (Новодружеськ Олесандрівськ) і з часом змістився в район с. Привілля, там, де раніше були виявлені бази бойовиків з числа кадировців. Спровокували зіткнення Рубіжанський сепаратисти за підтримки бойовиків з Лисичанська та Сєвєродонецька.

Вони обстріляли блок-пост армійців і встановили свій – в районі Трубного заводу. Таким чином, терористи посилили свої позиції.

Якщо раніше їх ближній пост був на в'їзді в Сєвєродонецьк, то тепер – на виїзді з Рубіжного. Даних про поранених про втрати немає.

Натомість місцеве видання «Сегодня в Северодонецке» інформувало в неділю в повідомленні «На Старокраснянському блокпосту йде бій»:

«За інформацією зі Старої Краснянки, в районі розташованого тут блокпоста українських військових йде бій, який почався приблизно в 14 годині. Сепартатисти атакували його з різних сторін, в тому числі – з боку житлового сектора селища.

У районі селищної кладовища видно загоряння лісу. З боку Кремінній у бік блокпоста проїхала військова техніка української армії».

Згодом «Сегодня в Северодонецке» розповіли в повідомленні «Атака загону Мозгового на Краснянський блокпост відбита»:

«За інформацією міліціонерів Кремінського РВВС, стрілянина в районі блокпосту в селищі Стара Краснянка біля Кремінній припинилася, військові укріплюють там свої позиції. Інформацію про загоряння житлових будинків у Линево і в Старій Краснянці міліціонери не підтверджують, але ліс в районі блокпосту дійсно горить.

Проїзд автомобілів по дорозі з Рубіжного в Кремінну зараз немає і, ймовірно, сьогодні не відкриється. Автомобілі прямують в об'їзд, через Голубівку. За власною інформацією «СВС» напад на блок-пост здійснив загін бойовиків з Лисичанська».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів