На кордоні з Україною формується ударне угруповання військ Росії, – експерт

13:58 17 квітня 2014 р.

Фото до новини


Фото: ukrstream.tv

Про це попередив у четвер керівник Центру військово-політичних досліджень і координатор спільноти «Інформаційний Опір» Дмитро Тимчук.

Як передає сьогодні, 17 квітня, «РБК-Україна», керівник Центру військово-політичних досліджень і координатор спільноти «Інформаційний Опір» Дмитро Тимчук повідомляє на своїй сторінці в інтернет-мережі «Facebook» про такі її оператині дані:

«У прикордонних з Україною районах Росії відбувається формування ударної угруповання російських військ. Зокрема, в районах навпроти Харківської, Чернігівської та Сумської областей України, в безпосередній близькості від держкордону, формуються батальйонні тактичні групи (БТГ).

У складі БТГ ідентифіковані військовослужбовці частин ВДВ і російського спецназу ГРУ. Одночасно на території Білорусі розпочато спільні навчання сил спецоперацій Збройних сил Білорусії і підрозділів ВДВ Росії».

Дмитро Тимчук повідомляє також: «За оперативними даними групи «Інформаційний Опір», з вечора 16 квітня (з 18.00) і на даний момент відзначається активне переміщення лідерів екстремістських груп в Донецькій області в Краматорськ і Слов'янськ.  Відповідно, в інших населених пунктах Донецької області з їх вибуттям відзначається різке ослаблення охорони екстремістами захоплених раніше об'єктів.  Деякі раніше захоплені об'єкти на даний момент охороняє всього до десятка бойовиків.

Як повідомляв «Щоденний Львів», на Керченській переправі вчора було помічено масоване перекидання російських військ і техніки в Крим, а сьогодні Путін шантажував Україну введенням військ – нагадав, що Рада Федерації надала йому право використати збройні сили на території нашої країни, й запевнив: «Ми повинні зробити усе, щоб допомогти людям Південного Сходу України захистити їхні права. І за це ми будемо боротися».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів