На Євромайдані у Львові яблуку ніде впасти (відео)

14:34 28 листопада 2013 р.

Фото до новини


Фото: radiosvoboda.org

Студенство підбадьорує себе музикою й танцями. І запевняє – за Євроінтеграцію стоятиме до останнього.

Телевізійний канал «ICTV» повідомляє сьогодні, 28 листопада, в сюжеті «На Євромайдані у Луцьку створили стовп ганьби, а у Львові наварили борщу (відео)»:

«Півтори тисячі волинських студентів зібралися під стінами обласної адміністрації. На позачерговій сесії облради депутати мали проголосувати звернення студентства до президента України з проханням підписати угоду про асоціацію.

Та кворуму не зібрали. Попри холоднечу студенти вийшли на мітинг.

Організатори кажуть: молоді було б удвічі більше, якби ректори не вигадували причин аби не пускати студентів на акцію. Мирний протест тривав годину, потім колона вирушила на театральний майдан, де продовжився мітинг.

«У нас є списки тих депутатів, які не прийшли на сьогоднішню позачергову сесію. Ми будемо робити все можливе, щоб ці депутати більше не були депутатами в майбутньому. На Майдані створимо стовп ганьби, де кожна людина ознайомиться хто є хто», – каже співорганізатор акції Микола Собуцький.

«Люди добрі, які «енки»? Зараз вирішується доля України: чи ми будемо з Росією в Митному союзі чи ми будемо за євроінтеграцію боротися. Можливо, це буде не так вигідно спочатку для України, бо зростуть ціни, будуть нові податки, але бажаємо, щоб Україна була в Європі», – говорить учасник акції Андрій Поліщук.

На євромайдані у Львові яблуку ніде впасти. Студенство підбадьорує себе музикою й танцями. І запевняє – за Євроінтеграцію стоятиме до останнього.

Сотні студентів на Євромайдані перебувають цілодобово. Львівяни приносять їм їжу та напої.

«Я вже третій день приношу їм їсти, бульйон приносила, сьогодні борщику наварила, булочки з часничком, щоби вони не хворіли і боролися до кінця», – каже місцева мешканка Ганна Сулик.

На десять тисяч людей – лише два факти правопорушень. Учора правоохоронці на євромайдані затримали хуліганів та хлопця із пістолетом.

Під стінами Запорізької мерії з великим прапором Євросоюзу в руках вчора мітингували кілька сотень студентів на підтримку угоди про Євроасоціацію. Молодь відігрівалася у наметі, де роздавали чай і печиво.

Хоч, спершу, правоохоронці не дозволяли встановлювати пункт обігріву. Молодь планує виходити на майдан і вдень, в перервах між лекціями. Попри те, що керівництво деяких вишів забороняє мітинги за Євросоюз – розповідають студенти.

«Ми не знаємо, що буде за це. Вчимося, а далі побачимо. Ми відстоюємо свої права, європейські цінності. Ми повністю солідарні зі всіма студентами по всій країні», - каже студент Дмитро Шуманов».

Як повідомляв «ЩЛ», уряд торує Україні шлях в «мутний» союз, але 29 листопада через Львів проляже «євроланцюг».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів