На Донеччині полягли двоє військових зі Львівщини (відео, оновлено)

12:15 1 листопада 2015 р.

Володимир Труш

Володимир Труш
Фото: зі сторінки Львівського національного університету імені Івана Франка в інтернет-мережі «Facebook»

Володимир Труш і Віталій Кравченко підірвалися на розтяжці.

«Двоє українських солдатів загинули поблизу Донецького аеропорту. Двоє побратимів з 53-ї бригади пішли на завдання і, за офіційною версією, підірвалися на розтяжці. Один з бійців загинув миттєво, вибухом йому відірвало обидві ноги. Другий – втратив ногу, дістав численні поранення, медики затягнули його чотирма джгутами, але евакуювати відразу завадив щільний вогонь з боку супротивника – втратили дорогоцінний час», – повідомили сьогодні, 31 жовтня, в «Телевізійній службі новин» каналу «1+1».

«Ще одна смерть на неоголошеній війні! Ще одна родина без тата, сина, чоловіка, друга... Двоє діточок... Співчуття родині... Дуже боляче... Володимир Труш (викладач Львівського національного університету імені Івана Франка. – «ЩЛ»), ти – Герой! Вічна пам'ять! Вибач нас всіх! Про місце і час похорону повідомлю додатково», – написала в суботу на своїй сторінці в інтернет-мережі «Facebook» громадський активіст Наталія Шелестак.

«На війні загинув равчанин Віталій Кравченко. За попередньою інформацією, вранці, 31 жовтня, він разом з товаришем по службі, підірвалися на розтяжці. Товариш Віталія Кравченка загинув миттєво...», – повідомили сьогодні, 31 жовтня, на сторінці рава-руської газети «Прикордоння» в інтернет-мережі «Facebook».

«Війна продовжується. Загинули двоє чудових хлопців – Віталій Кравченко «Гектор» і Володя, – повідомила сьогодні, 31 жовтня, на своїй сторінці в інтернет-мережі «Facebook» волонтер Ірина Каптур. – «Гектора» я особисто знала. Для мене це 4-й батальйон 24-ї бригади. Він вистояв на 31-му блокпосту, в Кримському, на 29-му блокпосту, в Оріховому, Новотошківці. Знайомство почалося з його попередження, щоб не виставляли його фото у мережу, бо своїй матері сказав, що він на заробітках у Польщі. Він міг вийти на «дембель» із своїм 2-м батальйоном 53-ї бригади з Авдіївки, але залишився, щоб допомогти новому комбату. Дуже веселий і життєрадісний, був в захваті, коли йому привезли акордеон. Тепер можу виставити його світлини, щоб всі побачили свого героя. Світла память найкращим воїнам!».

Натомість у Львівському національному університеті імені Івана Франка повідомили сьогодні, 1 листопада:

Володимир Труш – перший (і, дай Боже, щоб останній!) із професорсько-викладацького складу нашого Університету, хто вже не повернеться з неоголошеної війни на сході України – живим.  У суботу, 31 жовтня, близько десятої ранку в районі Авдіївки Донецької області трагічно загинув старший викладач факультету культури і мистецтв Львівського національного університету імені Івана Франка Володимир Труш.

Він разом із побратимом Віталієм Кравченком, заступником командира батальойону 53 бригади пішли на завдання і підірвалися на розтяжці.  Володимир Труш (10.09.1977 – 31.10.2015) – випускник філологічного факультету Університету, працював заступником декана факультету культури та мистецтв і старшим викладачем кафедри бібліотекознавства і бібліографії. У нього залишилась дружина і двоє дітей. 

Академічна спільнота Львівського національного університету імені Івана Франка висловлює глибокі співчуття родині та близьким загиблого. Вічна пам'ять і слава Герою України!».

Про це повідомили сьогодні, 1 листопада, на сторінці Львівського національного університету імені Івана Франка в інтернет-мережі «Facebook»

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів