На Донеччині поліг у бою львів’янин Василь Кіндрацький

22:49 28 травня 2015 р.

Фото до новини


Фото: зі сторінки Василя Кіндрацького в інтернет-мережі «Facebook»

Редактор газети «Ратуша» Микола Савельєв повідомив у четвер: «Знову біда. Кілька годин тому від прямого влучання танкового снаряду загинув Василь Кіндрацький, колишній боєць добровольчого батальйону ОУН, згодом – десантник 81-ї десантної бригади».

Редактор газети «Ратуша» Микола Савельєв повідомив також сьогодні, 28 травня:

«На своїй сторінці у ФБ екс-заступник командира ОУН Борис Гуменюк написав: «Щойно в с. Водяне на позиції «Шахта» тяжко поранило нашого побратима Василя Кіндрацького, «Кіндрата». Прямою наводкою стріляв ворожий танк. «Кіндрат» при свідомості. На цю пору медики евакуйовують побратима з передової. Молимося.» 

Лікарі 40 хвилин боролися за його життя. Але їх зусилля виявились марними... 

...Я їхав з Василем в буремні піски і він став моїм першим гідом, який описав усі феєричні і позакулісні сторони діяльності батальйону ОУН. Випускник факультету журналістики (Львівського (тоді ще – державного) університету імені Івана Франка. – «ЩЛ»), колишній голова Миколаївської РДА і багаторічний рухівець приваблював своєю добротою і якоюсь ледь вловимою хитринкою в очах.

Вже пізніше, коли знову перетнулись у Львові (Василь приїхав на кілька днів на Великдень) він скрушно розповідав про, на його думку, підривну діяльність в батальйоні групи якогось невідомого мені «Кобри» і висловлював переконання, що «батальйону по - любу треба вливатися в лави ЗСУ, бо інакше це все нагадуватиме самодіяльність і партизанщину заради партизанщини». Кіндрацький, після того як частина бійців ОУН легалізувалась у десантній бригаді ЗСУ, страшенно переймався тим, що їхні колишні побратими з ОУН звинуватили в присвоєнні якогось батальйонного майна («Ми, Миколо, взяли лише найнеобхідніше! Все решта – це завивання екзальтованих бабів, які думають, що роблять батальйону ОУН добро»).

Під час останньої зустрічі у Львові Василь Кіндрацький завів свого малого сина в «Макдональдс» на проспекті Шевченка. Вийшов розстроєний, але усміхнений: «Якесь падло вкрало в дити з куртки мобільний! Але, як кажуть: Дякую Боже, що взяв грошима...».

Микола Савельєв написав це сьогодні, 28 травня, на своїй сторінці в інтернет-мережі «Facebook».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів