На Донбасі полягли ще шестеро українських бійців і контужено комбата «Донбасу» (+відео)

12:10 1 лютого 2015 р.

Фото до новини


Фото: facebook.comstepan.sus.7photos

Прес-служба батальйону «Донбас» інформує в неділю: «Командир батальйону Семен Семенченко брав участь у проведенні операції з деблокування батальйону «Світязь». В ході операції був контужений. Сьогодні вранці при попаданні в ДТП стан Семена Семенченко погіршився».


Відео: «Телеканал новин «24»

«Прес-служба батальйону «Донбас» інформує. 31.01 командир батальйону Семен Семенченко брав участь у проведенні операції з деблокування батальйону «Світязь». В ході операції був контужений. Сьогодні вранці при попаданні в ДТП стан Семена Семенченко погіршився. Йому була надана медична допомога», – повідомляється сьогодні, 1 лютого, на його сторінці в інтернет-мережі «Facebook». Натомість «Громадське телебачення» передає в неділю: «В районі Вуглегірська загинули четверо бійців «Донбасу», в Семенченка – контузія».

«Під час операції зі звільнення Вуглегірська Донецької області загинули четверо бійців батальйону «Донбас». Цю інформацію Громадському підтвердив начальник штабу батальйону, позивний «Гал». За його даними, поранено 11 бійців, четверо евакуцовані в Харків, решта – у шпиталь в Артемівську. Також, він підтвердив інформацію про контузію комбата і народного депутата Семена Семенченка та ще двох бійців», – йдеться в повідомленні, де також сказано:

«Вчора ввечері прес-служба батальйону повідомила про початок операції зі звільнення міста, частково контрольованого бойовиками. «31.01 згідно з Наказом штабу АТО почалося звільнення м. Вуглегірськ частинами ЗСУ, Нацгвардії і батальйонами міліції. Протягом декількох днів противник закріпився в Вуглегірську. Йдуть важкі бої на підступах і в самому місті. Оборона противника була прорвана в декількох напрямках. Війська АТО, що обороняють місто, протягом декількох годин активно допомагають розвиватися наступу», – зазначили в повідомленні. За попередніми даними, половина частина міста перебуває під контролем бойовиків, частина контролюється силами АТО. Протистояння триває».

Про це інформує в неділю «Громадське телебачення». Своєю чергою, на сайті голови Луганської ОДА Геннадія Москаля повідомили сьогодні, 1 лютого, «Луганщина під вогнем терористів: троє загиблих мирних мешканців, зруйноване житло, знищена інфраструктура». Відтак наведемо повідомлення повністю:

Протягом учорашнього дня (31.01) й минулої ночі практично не припинялися обстріли Попасної, Станиці Луганської та Щастя. На жаль, не обійшлося без загиблих серед мирних мешканців та військовослужбовців.

«У Попасній на вул. Пушкіна зруйнований житловий будинок, 45-річна господарка загинула під уламками, 44-річний чоловік отримав важкі травми, – повідомляє голова Луганської ОДА Геннадій Москаль. – Починаючи з 3-ї ночі й до 9-ї ранку, терористи з боку Первомайська неодноразово накривали Попасну й околиці з «Градів». Є руйнуванні в житловому секторі, не працює мобільний зв'язок. Зранку на околиці міста йдуть бої, бойовики використовують проти українських силовиків танки».

У Золотому вчора реактивні снаряди з «Града» влучили в 2-поверховий житловий будинок на вул. Ломоносова. Загинули двоє мирних мешканців, ще кілька чоловік отримали поранення. В місті перебиті системи життєзабезпечення, немає ні електроенергії, ні центральної води.

В Щасті після обіду бойовики з боку Веселої Гори обстріляли з «Града» територію теплоелектростанції. Розбита центральна прохідна, від осколкових поранень загинули двоє військовослужбовців, ще один  поранений. Внаслідок вечірніх і нічних обстрілів – нові влучення в ТЕС, пошкоджене приміщення дирекції станції, перебитий теплоколектор. Місто, в якому тільки увечері відновили тепло після попередніх обстрілів, знову залишилося без центрального опалення. Крім того, є пряме влучення реактивного снаряду в під’їзд багатоповерхівки. Інформації про постраждалих немає. Технічні будови ТЕС не пошкоджені, електроенергія в Щасті (за винятком вулиць, де перебиті проводи) та інших населених пунктах на контрольованій Україною території, є.

В Станиці Луганській та Макарові бойовики з артилерії зруйнували близько 15 житлових будинків (деякі – вже по другому чи третьому разу). Поранені троє військовослужбовців. Крім того, кілька снарядів залетіли на кладовище на околиці райцентру, пошкоджені близько десятка могил. Ні світла, ні води, ні центрального опалення в райцентрі немає, і відновити їх найближчим часом неможливо».

Про це інформує в неділю сайт голови Луганської ОДА Геннадія Москаля

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів