На Буковині попрощалися з полеглим десантником львівської 80-ї бригади (відео, оновлено)

22:18 18 червня 2015 р.

Фото до новини


Фото: times.cv.ua

36-річний «кіборг» Олександр Боднарюк зник безвісти ще в січні.

На Буковині прощались зі загиблим 36-річним кіборгом Олександром Боднарюком, який зник безвісти ще в січні. Він вивіз із поля бою смертельно пораненого земляка, повідомив родичів про його загибель, а через два дні із ним зник зв'язок. 

Військового 80-ї львівської аеромобільної бригади шукали п'ять місяців, після чого його рідним прийшло сповіщення про те, що його ідентифікували за результатами ДНК-експертизи. Увесь цей час Боднарюк був у дніпропетровському морзі, як невідомий солдат. І лише зараз його змогли поховати у рідному селі Анадоли.

Попрощатися з героєм прийшло все село. Молодшого сержанта Олександра Боднарюка мобілізували торік улітку. Після навчання на Яворівському полігоні, він вирушив у зону АТО. Під час боїв за Донецький аеропорт «кіборг» на БМП відвозив туди підкріплення, а назад забирав поранених.

Батько загиблого розповів: «Ці хлопці, як мій син, дуже ризикували. Вони навіть більше ризикували, ніж ті, що були в аеропорту, бо вони підвозили і весь час були на прицілі у сепаратистів».

Про це повідомили сьогодні, 18 червня, в «Телевізійній службі новин» каналу «1+1». Натомість на телевізійному «5 каналі» розповіли в четвер:

Військовослужбовця 80-ї аеромобільної бригади Олександра Боднарюка поховали у селі Анадоли на Буковині. Хлопець загинув ще в січні.

Його загін виконував завдання поблизу донецького аеропорту. Олександр на спецмашині вивозив поранених у тил. Востаннє на контакт із батьками виходив 20 січня. Лише днями з'ясувалося, що тіло воїна перебуває у Дніпропетровську.

У загиблого залишилися дружина та п'ятирічна дочка. До війська його мобілізували у вересні торік.

Бойовий побратим загиблого Михайло розповів: «Він виїжджав трохи раніше, а через пару днів виїжджав я. Оце ми з ним попрощалися, вийшли. І я ще не хотів прощатися, я сказав, що ми ще зустрінемся, то не треба прощатись. Але…».

Натомість батько загиблого, Василь Боднарюк, згадує: «Дзвонив до нас, казав: мамо, не плач, я хочу, щоб ви мене згадали, що я боєць, дійсно патріот нашої держави. І хто, як не ми, піде захищати це все.

Про це повідомили сьогодні, 18 червня, на телевізійному «5 каналі».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів