На блокпостах навколо Дебальцевого просять підтримки – у них мало бійців і бракує важкої техніки (відео)

19:30 9 лютого 2015 р.

Фото до новини


Фото: tsn.ua

Народний депутат і командир батальйону «Донбас» Семен Семенченко повідомив у понеділок: «Якщо Генштабом будуть вжиті енергійні дії з вибивання угруповань противника з Логвінова, ніякого котла і близько там не буде».


Відео: «Телевізійна служба новин» каналу «1+1»

«Ворог із «Градів» атакує блокпости у самому Дебальцевому: хлопці просять підтримки. У ці хвилини блокпост зрівнюють із землею», – повідомили сьогодні, 9 лютого, в «Телевізійній службі новин» каналу «1+1», конкретизуючи при цьому:

«Диверсійно-розвідувальні групи ворога вже хазяйнують у Дебальцевому. Вони перерізають основну артерію – дорогу на Артемівськ», – повідомляє «Спецкор».

Панцирники ворога вже помічені біля Миронівського. Нападають на українські опорні пункти.

Зараз триває бій на блокпості Хрест. Це в самому Дебальцевому. Хлопці просять підтримки, бо в них мало бійців та бракує важкої техніки.

У ці хвилини блокпост зрівнюють із землею з «Градів». Наказ, який бійці отримали від керівництва, – «Тримайтесь і спостерігайте!».

Своєю чергою, Українська служба «BBC» передає сьогодні, 9 лютого:

«Бій за ключову дорогу між Артемівськом і Дебальцевим триває», – заявив «BBC» голова прес-центру АТО Олександр Мотузяник. Так він відповів на запитання про те, чи контролюють українські силовики цю трасу.

Раніше депутат парламенту Семен Семенченко повідомив, що сепаратисти «перетисли трасу» в Логвиновому – селищі на північний захід від Дебальцевого. «Тривають бої в районі Логвиново на трасі Дебальцеве-Артемівськ. Противник зміг підтягнути резерви. З обох сторін є втрати в бронетехніці. Працює наша артилерія», – написав він у «Facebook».

Своєю чергою, в «міноборони ДНР» заявили, що від ранку за Логвинове ідуть бої, сепаратисти «закріпляються на позиціях», відбивають атаки. Але «сказати, що ми зайняли його (селище. – Ред.) остаточно, не можемо», – цитує «Донецьке агентство новин» прес-центр «міноборони». Якщо сепаратисти візьмуть трасу під контроль, це означатиме загрозу котла для силовиків в районі Дебальцевого».

Натомість телеканал «112 Україна» передає сьогодні, 9 лютого:

«Сили АТО і бойовики зазнали втрат у бронетехніці в бою на трасі Дебальцеве - Артемівськ. Про це в ефірі телеканалу «112 Україна» заявив нардеп від «Самопомочі» Семен Семенченко.

«Від Дебальцевого до Артемівська йде траса. Це єдина траса, що зв'язує населені пункти. Кілька кілометрів в один бік та в інший знаходяться наші опорні пункти. Тобто сепаратисти хотіли цю трасу перетиснути. Це і був би той самий котел, який хотіли зробити», – зазначив Семенченко.

«Сьогодні о 6:00 бронегрупа противника увійшла до Логвинового. До 12:00 наші штаби колупалися в носі, після 12:00 почалися спроби відбити Логвинове. До цього моменту туди підтягнулися додаткові сили противника. У нас є втрати у бронетехніці, є втрати й у супротивника», – додав він.

«Якщо Генштабом будуть вжиті енергійні дії з вибивання угруповань противника з Логвинового, ніякого котла і близько там не буде», – резюмував Семенченко

Раніше Семенченко повідомив, що на трасі Дебальцеве-Артемівськ триває бій, до бойовиків надійшло підкріплення. Відзначимо, що раніше повідомлялося про те, що бойовики атакують позиції сил АТО в районі Ольховатки.

Вони також зайняли с. Калинівка і висуваються за допомогою ДРГ на Логвинове (де і зміцнилися, за словами Семенченка). Крім того, повідомлялося про атаку Миронівського».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів