МЗС Росії заявило про свою готовність до переговорів з Україною

18:28 13 березня 2014 р.

Фото до новини


Фото: dt.ua

Міністерство закордонних справ РФ повідомляє в четвер, що воно інформувало виконком СНД про згоду на зустріч з представниками зовнішньополітичного відомства України 14 березня в Мінську.

Хоч про це інформується сьогодні, 13 березня, на офіційному сайті МЗС РФ доволі плутано, однак, приміром, російська «Газета.ru» переклала «езопову мову» своїх співвітчизників-дипломатів так: «Москва готова до переговорів з Україною на рівне заступників  МЗСів країн СНД». Натомість у «Заяві МЗС Росії щодо українському сюжету в контексті СНД» мовиться:

«МЗС Росії зі жалем сприйняв коментарі в ЗМІ представників МЗС України та передану до Виконкому СНД ноту, в яких йдеться про нібито «відмову держав – учасниць СНД обговорювати ситуацію в Україні». Хотіли б роз’яснить хронологію и суть подій.

11 березня у Мінську за ініціативою української сторони відбулося позачергове засідання Ради постійних повноважних представників при статутних та інших органах Співдружності. На ньому обговорювалося питання про пропозиції держав – учасниць СНД у зв'язку з ініціативою про проведення позачергового засідання Ради міністрів закордонних справ СНД.

За підсумками засідання сторони вирішили провести 14 березня в Мінську зустрічі на рівні заступників міністрів закордонних справ держав – учасників СНД для обговорення ситуації, що склалася на Україні. МЗС Росії нотою від 11 березня інформував Виконавчий комітет СНД про свою згоду на зустріч 14 березня в Мінську. Хочемо підтвердити, що ми були і залишаємося готові до її проведення. Справа за українською стороною,  яка в ноті свого МЗС заявила, що така зустріч для неї неприйнятна».

Як бачимо, після неодноразових закликів керівництва України до мирного розв’язання конфлікту в Росії перевертають усе догори дриґом, аби не виглядати агресорами – мовляв, навпаки – це вони хочуть переговорів, а в Україні – ні. Однак схильність до них з’явилася щойно після того, як США та ЄС запровадили проти Росії санкції.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів