МЗС Росії перевертає все догори дриґом – заявляє про «спроби захоплень» українцями в Криму

12:48 1 березня 2014 р.

Фото до новини


Фото: unian.ua

Міністерство закордонних справ РФ стверджує в суботу, що «в ніч на 1 березня невідомі озброєні люди, направлені з Києва, намагалися захопити МВС Криму».

У сьогоднішньому повідомленні російського МЗС стверджується: «В ніч на 1 березня невідомими озброєними людьми, спрямованими з Києва, була зроблена спроба захоплення будівлі Міністерства внутрішніх справ Автономної Республіки Крим. В результаті віроломної провокації є постраждалі. Завдяки рішучим діям загонів самооборони спробі захоплення будівлі МВС вдалося запобігти. Останнє підтверджує прагнення відомих політичних кіл у Києві дестабілізувати ситуацію на півострові».

При цьому в МЗС Росії закликали до стриманості «тих, хто дає подібні накази з Києва»: «Вважаємо вкрай безвідповідальним подальше нагнітання і без того напруженої обстановки в Криму».

Що ж, на сторінці «Польська кампанія 1939» у Вікіпедії читаємо про доволі схожі події:

«Формальним приводом до початку німецько-польської війни став інсценований 31 серпня 1939 року співробітниками СД напад поляків на німецьку радіостанцію в Ґляйвіці (тепер польське місто Глівіце). Операцією під кодовою назвою «Консерви» (більше відомою, як «Ґляйвіцький інцидент») керував Рейнхард Гейдріх.

Коли група співробітників СД у формі польської армії, під командуванням Альфреда Науйокса і Генріха Мюллера, напала на радіостанцію в Ґляйвіці, в ефір відразу ж полетіли звуки пострілів і вигуки польською мовою — «пришов час війни Польщі проти Німеччини». На місці подій було розкладено трупи в німецькій формі (в'язні концтаборів, яких заздалегідь вбили). Операція зайняла приблизно 4 хвилини.

Подібні операції пройшли також у прикордонних Пінчеві та Хохліндені. Міністр пропаганди Третього Рейху Йозеф Геббельс одержав необхідний матеріал для пропагандистської кампанії. 1 вересня 1939 року Гітлер у Рейхстазі заявив, що поляки перетнули кордон в чотирнадцяти місцях, у тому числі і силами регулярних польських військ, і що він о 3-й годині ночі 1 вересня віддав наказ про напад на Польщу».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів