Керівник МЗС Росії заявив про готовність її керівництва до діалогу з Порошенком (відео)

12:41 26 травня 2014 р.

Фото до новини


Фото: AFP

Міністр закордонних справ РФ Сєргєй Лавров назвав у понеділок голосування в Україні «в цілому позитивним фактом».


Відео: ТСН.ua

Як повідомляє сьогодні, 26 травня, російська інформаційна агенція «ИТАР-ТАСС», міністр закордонних справ Росії РФ Сєргєй Лавров заявив у понеділок, що «Москва готова до діалогу з новообраним президентом України Петром Порошенком». При цьому, на думку Лаврова, у цьому діалозі посередники не потрібні, особливо Саакашвілі.  Дослівно ж глава МЗС Росія сказав таке: «Ми чуємо те, що каже Петро Порошенко про свої наміри у тому, що стосується зв'язків із Росією, називає ці відносини найважливішими. Ми, як неодноразово говорив президент, готові до діалогу з представниками Києва, готові до діалогу з Петром Порошенком».

«Той факт, що голосування було організовано у багатьох областях України - напевно, в цілому, це позитивний факт. Ми, як сказав президент, із повагою будемо ставитися до результатів волевиявлення українського народу», – зазначив голова російського МЗС і додав, що головним є те, щоб чинна влада з повагою ставилися до своїх громадян і забезпечувала «досягнення компромісних домовленостей, які враховують інтереси всіх політичних сил».

Також Лавров наголосив: «Ми готові співпрацювати з ЄС і США у тому, що стосується сприяння в реалізації «дорожньої карти». Але що стосується відносин з Україною, в тому, щоб був потрібний посередник – в цьому я сумніваюся».

Окрім цього, голова МЗС Росії назвав «колосальною помилкою» рішення Києва відновити активну фазу силової операції на південному сході України. «Буквально вчора або сьогодні вранці перший заступник Арсенія Яценюка пан Ярема заявив, що тепер, коли голосування пройшло, київська влада відновлять активну фазу так званої контртерористичної операції. Це буде колосальною помилкою», – заявив Лавров.

«Шанс, який є зараз, для того, щоб налагодити рівноправний діалог, з урахуванням голосування, яке відбулося, результати якого Росія готова поважати, не слід втрачати. Ми сподіваємося, що Петро Порошенко у разі підтвердження його повноважень зробить все, щоб не допустити переваги деяких екстремістських радикальних настроїв», – сказав Лавров.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів