МЗС просить авіакомпанії не продавати квитки у країни, в які українці не можуть в'їхати

20:28 9 липня 2020 р.

Фото до новини

Міністерство проведе перемовини з Державіаслужбою і Міністерством інфраструктури, щоб обговорити, які дії слід вжити, щоб українці не потрапили в пастку на кордонах зарубіжних країн.

"Наша мета - створити план, за яким неможливо буде продати квитки громадянам України для поїздок до країн, які не дозволяють українським туристам в'їхати, та українцям, яким не вистачає підтверджуючих документів ... таких як посвідка на проживання, документи від навчальних закладів чи інші документи, які можуть підтвердити вступ ”, - зазначили в міністерстві.

Цей намір у МЗС з'явився після того, як 17-ти українцям, які подорожували до Греції, відмовили у в'їзді в країну і затримали в поліційому відділенні на території аеропорту Афін. Одному незабаром дозволили поїхати на навчання в Париж, трьом дозволили в'їхати до Греції, а 13 пізніше повернулися додому в Україну.

Поряд з іншими членами Європейського Союзу Греція не допускає українців через епідеміологічну ситуацію в Україні - в Україні більше 25 осіб на 100 000, які щодня інфікуються COVID-19.

Водночас є 23 країни, які приймають українських туристів, включаючи Туреччину, Сербію, Албанію, Північну Македонію, Чорногорію, Білорусь, Об'єднане Кінгдон, США, Мексику, Єгипет та Туніс. "Це найпопулярніші райони", - сказав Кулеба в тій самій заяві.

"Інші країни не менш красиві, - сказав він, - але менш привабливі для українських мандрівників - Ірак, Іран, Афганістан, Південний Судан, Ефіопія, Сомалі, Кенія, Замбія, Танзанія, Бурунді, Сейшели".

Станом на 1 липня ЄС не включив Україну до списку "зелених країн", громадяни яких можуть в'їхати до ЄС.

Євросоюз скоротив свій зелений список з 54 країн (де раніше була Україна) до лише 15, повідомляє Euronews. Зелені країни - Алжир, Австралія, Канада, Грузія, Японія, Чорногорія, Марокко, Нова Зеландія, Руанда, Сербія, Південна Корея, Таїланд, Туніс та Уругвай.

Однак громадянам України, які провели принаймні два тижні в зеленій країні, дозволено в'їзд до ЄС з метою туризму і не потрібно надавати жодних додаткових документів.

Про це повідомив KyivPost.

Зелений список буде переглядатися щодва тижні, тож якщо ситуація в Україні покращиться, її громадяни знову будуть допущені до ЄС.

Незважаючи на список ЄС, який не включає Україну, Хорватія дозволить в'їхати українцям, якщо мандрівники нададуть необхідні документи, які можна отримати на веб-сайті міністерства внутрішніх справ Хорватії.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів