Митрополит Львівський УАПЦ закликає уряд не випробовувати терпіння народу

11:00 12 лютого 2014 р.

Фото до новини


Фото: galinfo.com.ua

У його зверненні наголошується: «Українці вийшли на Майдан не тому, що вони ектремісти, як дехто дозволяє їх собі називати».

У зверненні щодо кризової ситуації в Україні Митрополит Львівський УАПЦ Макарій (Малетич) нагадує про потребу порозуміння задля кращого життя народу. В його документі наголошується, що окремі люди, які називають народ України екстремістами, забувають про те, чому люди вийшли на Майдан. 

Владика нагадує їм: «Українці вийшли на Майдан не тому, що вони ектремісти, як дехто дозволяє їх собі називати, не за відстоювання опозиційних чи інших політичних партій, а заради того, щоб відстоювати своє право на справедливість, демократію та суттєво краще майбутнє життя, щоб могли вільно думати та безперешкодно вимсловлюватися. Все це влада повинна почути». 

За словами Митрополита, «боляче дивитися на те, що українська влада робить різницю між єдними українським народом: до одних ставиться лояльно, а інших називає екстремістами і терористами, – тих, які думають не так як влада щодо України та її майбутнього, і через правоохоронні органи обмежує їхню свободу». Відтак владика закликає владу не перетворюватися на біблійних книжників і фарисеїв, а будувати принципи демократичної норми.

Митрополит Львівський радить: «Необхідно вам приймати такі закони, щоб український народ їх міг сприймати, з повагою ставитися до їх виконання, особливо тоді, коли буде очевидним, що і Ви особисто, Ваші друзі та знайомі їх будуть виконувати також».

Разом зі священиками Львівської єпархії УАПЦ, яка налічує понад 350 парафій, владика нагадує усім українцям про необхідність мирного врегулювання ситуації в державі і просить пам’ятами: «Блаженні миротворці, бо вони синами Божими назовуться».

Також митрополит благословив щоденно промовляти вірним молитву за мир і спокій в Україні.

Про це повідомляє сьогодні, 12 лютого, портал «РІСУ – Релігійно-інформаційна служба України».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів