Ми наступаємо, очищуючи нашу землю від російської та проросійської мерзоти, й це головне, – експерт

00:00 22 липня 2014 р.

Фото до новини


Фото: facebook.comahmenidphotos

На цьому наголошує за підсумками 21 липня керівник Центру військово-політичних досліджень і координатор «Інформаційного Спротиву» Дмитро Тимчук.

Керівник Центру військово-політичних досліджень і координатор спільноти військових експертів «Інформаційний Спротив» Дмитро Тимчук розпочав у четвер коментувати на своїй сторінці в інтернет-мережі «Facebook» підсумки 21 липня традиційно для нього – «з поганого:

1. У справі зі збитим «Боїнгом» Москва та її ручні бойовики продовжують поводитися, як дрібний кишеньковий злодій, спійманий за руку й доставлений у відділення міліції. Спритність, облудність і підлість – візитівка Кремля. 

Путін надривно закликає провести «міжнародне розслідування», а в цей же час керовані ним терористи не пропускають міжнародних експертів на місце трагедії, всіляко перешкоджають їх роботі, крадуть докази й не збираються віддавати «чорні ящики» – поки над тими не поворожили специ з російських спецслужб. 

Водночас російське міноборони ліпить свою звичайну нісенітницю. Мовляв, за «Боїнгом» гнався український бойовий літак, а в цей час на землі (на контрольованій бойовиками території) не було куди яблуку впасти від українських «Буків». Так і погубили прокляті українські військові пасажирський літак – стріляли із землі залпами, а в повітрі добивали авіацією. Навіщо це їм – велика таємниця. 

Якби Росія просто заявила, що не передавала ЗРК терористам, можна було б сперечатися. Але Генштаб ВС РФ заявив: мовляв, ми «не передавали ЗРК «Бук», так само як і інше озброєння й військову техніку». І тут все очевидно – враховуючи, що Донбас під зав'язку набитий прибулим із РФ озброєнням. 

...Я впевнений, що якби Москва не так хвацько та явно брехала, може бути, хтось в африканській савані або в селищі папуасів Нової Гвінеї, дивись, і повірив би в її невинність. Але Путін робить все можливе й неможливе, щоб ані у кого не залишилося сумнівів у тому, хто саме вбив 300 мирних громадян у небі над Донбасом. 

2. Все більша кількість країн пов'язує теракт в небі над Донбасом саме з Росією й бойовиками. Можемо сподіватися, що заклик Києва буде почутий у світі, і «ДНР» та «ЛНР» визнають терористичними організаціями далеко за межами нашої країни. А Росію – спонсором тероризму (хоч, по суті, це – країна-терорист). 

Погано те, що це прозріння далося світу ціною такої великої кількості невинних жертв... 

3. Під невблаганним тиском сил АТО терористи не зупиняються ані перед чим, тільки б утримати ініціативу. Жертви серед мирного населення їх аніскільки не бентежать – навпаки, саме населення стає заручником цієї агонії. 

Сьогодні російські ЗМІ розтиражували заяву «командира» бойовиків Гіркіна-Стрєлкова: «У Дзержинську триває бій. Центр міста рознесений залпами «Градів» та «Ураганів», там суцільні пожежі (думається, Тимчук вже пише про те, як «місто обстрілюють терористи»)». 

Але Гіркін не вгадав: мені нічого не довелося писати. У мережі з'явилося відео, на якому бойовики цього самого Гіркіна, на контрольованій ними території, з «Градів» обстрілюють мирне місто – правда, не Дзержинськ з населенням у 87 тисяч, а Донецьк з мільйоном жителів (http://novosti.dn.ua/details/230286/). 

На злодієві шапка горить. Але мирним жителям від цього не легше. 

З доброго: 

1. Дзержинськ, Рубіжне, Соледар ... Кількість населених пунктів, звільнених від бойовиків, невблаганно зростає з кожним днем. Ватажки терористів тільки встигають вискакувати у вікна своїх «штабів» і втікати перед нашою наступаючою армією. 

Насправді кожен квадратний кілометр звільненої території дається силам АТО дуже нелегко – аж надто багато зброї й найманців кинула на Донбас Росія. Однак стала вимальовуватися стратегічна картина в зоні дій АТО, яка складається однозначно на нашу користь. 

У ній – три слабких ланки. Це Луганськ і Донецьк (як великі населені пункти, де бойові дії вкрай утруднені), також украй складною залишається обстановка в районі дій нашого угруповання уздовж держкордону в Донецькій області. 

Але ми наступаємо, очищаючи нашу землю від російської й проросійської мерзоти. І це головне. 

2. Москва вже може на власній шкурі відчути наслідки своєї політики. Російський фондовий ринок падає шостий день поспіль. Акції російських компаній знецінюються, інвестори виводять з Росії гроші. Акції «Газпрому» впали сьогодні на 2,4%. 

Аналітики «Bloomberg» зазначили, що ризик дефолту стає для РФ реальним у разі введення третього рівня санкцій проти Москви.  Можемо пообіцяти, що плакати ми напевно не будемо. 

3. Бійці батальйону «Айдар» спіймали в Донбасі одного з помічників міністра оборони відрубаної раніше Путіним у Грузії Південної Осетії Єналдіева. Ясний день, Єналдіев взявся стверджувати, що в Україну потрапив випадково, в бойових діях участі не брав, найманцями не командував, автомат в руках виявився помилково (невідомий перехожий сунув), мамою клянусь. 

Такі захоплені кадри – яскраве свідчення того, що Путін збирає найманців по всіх засіках своєї гнилої недоробленої імперії. Найманець-кавказець, який топить у крові Україну, – ось образ виплеканого Москвою «російського світу». Цей образ повинна бачити й усвідомлювати кожна розумна людина».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів