МВС просить уряд озброїти його реактивними вогнеметами?, – ЗМІ

19:55 31 січня 2014 р.

Фото до новини


Фото: structure.mil.ru

Про це свідчить проект постанови Кабміну, наявний у розпорядженні київської газети.

У цьому документі міністерство внутрішніх справ запропонувало внести у перелік спецзасобів, які застосовуються міліцією під час охорони громадського порядку, реактивні вогнемети російського виробництва «Джміль» та «Джміль-М», котрі мають значну дальність стрільби і велику потужність. Причому вони вписані в той розділ переліку спецзасобів, де згадуються ще й ручні газові гранати та патрони з газовими гранатами.

У пояснювальній записці до постанови виконувач обов’язків міністера внутрішніх справ Віталій Захарченко відзначив, що його прийняття дозволить належним чином забезпечити виконання завдань по охороні громадського порядку, громадської безпеки і боротьби із злочинністю. Повідомляючи про це сьогодні, 31 січня, київська газети «Дзеркало тижня. Україна» зазначає, що реактивний піхотний мобільний вогнемет «Джміль-М» узятий на озброєння військових підрозділів радіаційного, хімічного і біологічного захисту (РХБЗ) Сухопутних військ Росії.

Про нього також відомо, що він має значну дальність стрільби, велику потужність і призначений для знищення живої сили супротивника, яка розташована в різного роду спорудах, виведення з ладу автомобільної та легкої броньованої техніки, руйнування укріплених об'єктів. Цей вогнемет здатний вражати живу силу на відстані до 1,7 кілометрів, прицільна дальність стрільби – до 800 метрів. Окрім термобаричних і запалювальних боєприпасів вогнемет «Джміль» може стріляти димовими зарядами, які створюють непроникну завісу і тим самим засліплює противника.

Як інформував «Щоденний Львів», глава МВС запропонує Кабміну розширити список спецзасобів міліції.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів