«МВС» терористичної «Луганської народної республіки» очолив керівник передвиборчого штабу «Партії регіонів»

19:26 18 травня 2014 р.

Фото до новини


Фото: reporter.zt.ua

Правоохоронці, які знаходилися всередині обласного УМВС, здали йому в неділю свої приміщення.

Інтернет-видання «Newsru.ua» інформує сьогодні, 18 травня, в повідомленні «МВС» сепаратистів Луганська очолив начальник передвиборчого штабу ПР»:

«Терористична організація «Луганська народна республіка» («ЛНР») у неділю, 18 травня 2014 року, перепідпорядкувала собі і змінила керівництво Управління МВС України в Луганській області. Новий начальник главку, самопроголошений «міністр внутрішніх справ» Юрій Івакін, з завтрашнього дня, 19 травня, збирається приступити до обов'язків, повідомляє »Східний варіант».

Після нетривалих переговорів правоохоронці, що знаходилися в середині облМВС, здали Івакіну приміщення. Підрозділ Внутрішніх військ, який охороняв будівлю, опору чинити не став. Представники «ЛНР» винесли з міліцейського управління пластиковий прапор України й зламали його відразу на місці.

Згідно з опублікованою в ЗМІ біографічною довідкою, полковник міліції Юрій Володимирович Івакін народився 13 серпня 1954 року в місті Перевальськ Луганської області. З 1995 по 2001 роки очолював Краснодонський міськвідділ міліції в Луганській області, в жовтні 2001 року був призначений першим заступником начальника Управління МВС у Дніпропетровській області.

У 2003-2005 роках працював заступником начальника Управління МВС України в Дніпропетровській області - начальником Криворізького міського управління. У 2007 році - заступник начальника Головного управління МВС України в місті Києві. Відповідав за кадрову політику.

Вийшовши на пенсію пішов у політику. Очолював один з київських районних штабів «Партії регіонів» (ПР).

22 березня 2010 року призначений начальником УМВС України в Житомирській області. Івакін не приховує своїх зв'язків з екс-міністром внутрішніх справ України Віталієм Захарченко, а з також головою парламентської фракції Партії регіонів, луганчанином Олександром Єфремовим.

За словами екс-нардепа Володимира Ландіка, саме Єфремов забезпечив збройний напад на Управління СБ України в Луганській області, з якого почалося встановлення влади сепаратистів на території краю.

При цьому фінансування бойовиків, за словами Ландіка, йде від родини колишнього президента України Віктора Януковича.

«Гроші передає з Москви сім’я Януковича», – повідомив Ландік журналістам 7 квітня 2014 року».

Своєю чергою, інформагенція «УНН» інформує в неділю в повідомленні «Представники так званої ЛНР захопили приміщення ГУ МВС Луганщини»:

«Близько 200 осіб захопили будівлю ГУ МВС Луганщини, міліція покинула приміщення, а так званий «народний міністр» МВС ЛНР із завтрішнього дня має почати роботу, передає УНН з посиланням на міліцію Луганська.

За словами правоохоронців, близько 200 осіб на чолі із так званим «народним міністром» МВС ЛНР Юрієм Івакіним прийшли до будівлі ГУ МВС у Луганській області. Наразі особовий склад міліції вийшов із приміщення, тривають переговори. Сам Ю.Івакін зазначив, що прибув до ГУ МВС, оскільки згідно наказу так званого народного губернатора самопроголошеної ЛНР В.Болотова із завтрішнього дня має розпочати виконання обов'язків.

«Наразі очільника обласної міліції немає на місці. Спротиву людям, котрі прийшли до ГУ МВС міліція не чинила. Наразі представники ЛНР знаходяться у приміщенні обласного главку міліції», – зазначили міліціонери».

Своєю чергою, в прес-службі управління МВС заявили в нелділю: 

«Сьогодні  до приміщення Головного Управління МВС України в Луганській області увірвалася група невідомих озброєних людей, які прикривалися мирним населенням, серед якого були жінки та діти. На чолі групи був Юрій Івакін, який оголосив себе керівником обласного  управління  міліції.

 У зв’язку з вищевикладеним та задля уникнення невиправданих людських жертв, кровопролиття та масових безладів керівництвом МВС України прийнято рішення про передислокацію апарату ГУ МВС України в Луганській області до міста Старобільськ, що на Луганщині.

МВС України наголошує на незаконності дій, так званого керівника ГУМВС, грубому порушенні діючого законодавства, сприянні дестабілізації криміногенної ситуації в регіоні, що, в свою чергу,  призведе до людських жертв. Ці дії несуть за собою кримінальну відповідальність. Всі накази та розпорядження, які надаватимуться від імені  самопроголошеного керівника є протизаконними та нелегітимними, так як і їх виконання».

Як повідомляв «Щоденний Львів», в. о. Президента закликав міністра юстиції поставити крапку в антиконституційній діяльності Компартії, тим часом представники «Партії регіонів» повсякчас доводять, що вони – такі ж колабораціоністи Росії, як і комуністи.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів