Москва засвітила головного окупанта Слов'янська – Стрєлкова – внаслідок провалу цього розвідника, – ЗМІ

21:04 27 квітня 2014 р.

Фото до новини


Фото: Espreso.tv

Такого висновку дійшов у неділю політичний оглядач Тарас Клочко.

Політичний оглядач сайту «Еспресо.TV» Тарас Клочко на своє запитання «Чому Москва засвітила «Стрілка»?» відповідає сьогодні, 27 квітня, так:

«Дещо несподіване інтерв’ю, яке дав російський диверсант, полковник ГРУ Ігор Стрєлков є наслідком повного провалу досвідченого розвідника на території України та професійної роботи Служби безпеки України. Як відомо, розвідник може сподіватися на славу лише у випадку провалу.

Російський полковник ГРУ Стрєлков, на прізвисько «Стрілок», врешті отримав і свою порцію популярності, давши велике інтерв’ю «Комсомольській правді», в якому спробував представити себе не кадровим диверсантом російської армії, а таким собі польовим командиром – командувачем «загону самооборони» Слов’янська. При цьому Стрєлков визнав наявність на Донбасі російських військових, у чому попри повну очевидність так і не зізнався президент Росії Володимир Путін.

«Загін, з яким я прийшов у Слов'янськ, формувався на території Криму. Я не буду цього приховувати. Це все – добровольці, причому дві третини - громадяни України. Не тільки кримчани, є біженці з інших областей України – з Вінниці, з Житомира, Києва. Звичайно дуже багато донеччан і людей з Луганщини. Саме за їхньою пропозицією загін і прийняв рішення прибути саме в Слов'янськ», – заявив Стрєлков. Він також додав, що велика частина його загону має бойовий досвід, і «воювали в рядах російських збройних сил – Чечня, Середня Азія..., є навіть такі, хто встиг побувати в Сирії».

Звісно, Стрєлков не особисто вирішив продемонструвати себе журналістам. Швидше за все такий наказ він отримав від свого командування через цілковитий провал в Україні. Як відомо, СБУ розкрила Стрєлкова одразу після прибуття в Україну і 17 квітня оголосила його в розшук. Крім того, СБУ оприлюднила аудіозаписи, які доводять причетність російського диверсанта до звірячого вбивства горлівського депутата Володимира Рибака та Київського студента Юрія Поправка.

Після подібного провалу командування мало б видати розсекреченому агентові пістолет з одним набоєм або ампулу з ціанідом, але все ж повелося гуманніше і вирішило, що Стрілок ще стане у пригоді, але тепер уже як публічний боєць за путінську «Новоросію». 

Як ми бачимо, Стрілок старанно виконує нову роль – дає прес-конференції і інтерв’ю, в яких розповідає стандартні путінські штампи про «несостоявшееся государство» Україну, повну підтримку населенням приєднання Донбасу до Росії та обдурених «бадерівською пропагандою» українських військових. Зрозуміло, що Стрєлков жодним словом не обмовився щодо свого відношення до ГРУ, а ГРУ ніколи не зізнається, що він її офіцер.

І тепер розкритому диверсанту доведеться керувати обороною Слов’янська від «київської хунти» або до приходу окупантів-визволителів, або ж до героїчної загибелі, за яку, певно, він отримає від рідної держави медальку. Розраховувати ж на те, що ГРУ докладе якихось зусиль до безпечного повернення на батьківщину проваленого диверсанта, Стрєлкову однозначно не варто.

Наостанок нагадаємо, що поруч зі Стрілком в повідомленнях СБУ фігурує і інший офіцер ГРУ – підполковник Ігор Безлєр (позивний «Бєс»). Отже чекаємо інтерв’ю і від цього «лідера народного ополчення» та нових зізнань».

Як інформував «Щоденний Львів», командир окупантів Слов'янська не приховує, що привів російських диверсантів із Криму; «самооборона» Донеччини підпорядкувалася російському полковникові; керівник Центру військово-політичних досліджень і координатор спільноти «Інформаційний Опір» Дмитро Тимчук повідомляв 18 квітня: «За оперативними даними групи «Інформаційний Опір», учора ввечері поблизу Дружківки Донецької області екстремісти блокували автоколону українських силовиків, не приховуючи при цьому, що вони – російські військові. Зокрема, група українських силовиків, які пересувалася у складі автоколони, в 22.30 була зупинена співробітниками ДАІ й тут же заблокована групою екстремістів чисельністю до 500 чоловік. Як повідомляють емісари групи «Інформаційний Опір», у складі цієї групи перебували і російські військовослужбовці. Їх підрозділ очолював російський офіцер – досить відомий Ігор Стрєлков, який представився «полковником збройних сил Російської Федерації зі спецгрупи «Крим».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів