Місцевим бойовикам щодня платять на сході України по $100, чеченцям та осетинам – від $300 до $700

21:10 19 червня 2014 р.

Фото до новини


Фото: pravda-tv.ru

Про це вони розповіли біженці з міста Щастя на Донеччині.

Телеканал «Еспресо.TV» інформує сьогодні, 19 червня, в повідомленні «Чотири дні в м. Щастя лежали вбиті, – очевидець з Луганщини»:

«Біженка з м. Щастя Світлана Опаріна розповіла як точились бої між війсковими і бойовиками на Луганщині. Про перебіг подій вона розповіла в ефірі Еспресо.TV. 

«Що було на Мирному. Ми приїхали з дачі, проїжджали повз посадку, де були сепаратисти. Приїхали додому і без двадцяти чотири почали стріляти автоматники і всі почало йти в бік прикордонної застави. Людей з 13-го будинку, з кварталу Мирного, викидали чеченці, поставили зенітну установку, люди побігли з під'їздів, лежали трупи по під'їздах, бій більше 16 годин тривав. Снайпери стріляли по нашому дому, через двори люди бігли з сумками, ледве виїхали», – сказала вона. 

Також, вона розповіла, що так званим «ополченцям» платять менше, ніж найманцям з Чечні і Осетії.  «У нас дача під Щастям. Коли бігли «ополченці» через дачі, говорили, що «нам платять у день сто доларів, чеченцям від 300 до 700, але не тільки чеченцям, осетинам». Це в очі мені говорили», – наголосила біженка. 

За словами жінки, сепаратисти мають вигляд наркоманів і не дуже турбуються про вбитих. «Я бачила цих людей, національну гвардію - нормальні хлопці, охайні. А ці «сепаратисти» – наркомани просто. Я думала у мене серце вискочить, Град цей стріляє ... Ми ледве звідти вибралися... Чотири дні в Щастя лежало багато вбитих під водокачкою. Вчора дали день, щоб поховати цих людей, тому що боялися туди підходити», – розповіла вона». 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів